Ingezonden persbericht


Juniper lanceert nieuwe software, technologie, systemen en partnerships voor snelle introductie van het nieuwe netwerk

Bedrijf schetst nieuwe visie voor komende tien jaar: ontwikkeling van producten voor grootschalig internet, open softwareplatform en innovatie-ecosysteem

Schiphol-Rijk, 29 oktober 2009 - Juniper Networks® (NYSE: JNPR) lanceert nieuwe software, technologie, systemen en partnerships als stimulans voor 'het nieuwe netwerk' voor de grootzakelijke en serviceprovidermarkt. De nieuwe mogelijkheden zijn een combinatie van innovatieve technologie en slimme partnerships. Deze combinatie helpt bedrijven bij het creëren van 'het nieuwe netwerk' door het bieden van een breed ecosysteem van netwerkinnovaties. De lancering valt samen met de veertigste verjaardag van het internet en onderstreept de visie van Juniper voor de komende tien jaar(i). Volgens het bedrijf ligt de toekomst van netwerken in open, schaalbare, eenvoudige, veilige en geautomatiseerde netwerken. Daarmee is in te spelen op de explosieve groei van het internet en blijven netwerken de productiviteit van consumenten en bedrijven ondersteunen. Juniper introduceert verschillende producten en partnerships die het bereik van het bedrijf vergroten en waarde bieden aan klanten.
* Nieuwe Junos®-software: dit open softwareplatform voor uiteenlopende netwerken stelt klanten in staat verschillende lagen van hun netwerk te programmeren voor hoogwaardige diensten tegen lage kosten. Het nieuwe platform omvat het veelgebruikte Junos-netwerkbesturingssysteem, het nieuwe Junos Space-netwerkapplicatieplatform en een nieuwe, geïntegreerde Junos Pulse-netwerkclient. Al deze onderdelen zijn ontwikkeld op basis van dezelfde kernprincipes, integratiebenadering en ontwikkelaanpak.
* Nieuwe, op Junos gebaseerde technologie en systemen: met de nieuwe Junos One-processors beschikken klanten over 3D Scaling-technologie. De Junos Trio-chipset is onderdeel van deze productfamilie. Met 3D Scaling kan een netwerk meer abonnees, diensten en bandbreedte op een dynamische manier ondersteunen. Dat is gelijktijdig mogelijk. Junos Trio komt beschikbaar in nieuwe modulaire lijnkaarten en in nieuwe 3,5-inch routers voor de Juniper MX Series. Deze bieden vier keer meer doorvoer dan de concurrentie, tot 2,6 terabits per seconde. Ze gebruiken de helft minder energie per gigabit(ii). De MX 3D-producten zijn de eerste die voorzien in 'universal edge' met 3D Scaling. Daarbij zijn zakelijke, mobiele en particuliere diensten op grote schaal via één netwerk te leveren.
* Nieuwe Junos-oplossingen: Juniper introduceert nieuwe netwerk- en beveiligingsoplossingen voor cloud-netwerken. Deze zijn gebaseerd op het Junos-softwareplatform en Juniper-systemen. Basis is de vereenvoudigde datacenternetwerkarchitectuur van Juniper. Deze helpt klanten hun infrastructuur te delen en te beveiligen. Zij kunnen tegelijkertijd cloud-diensten leveren en afnemen.
* Nieuwe Junos-partnerships: Juniper sluit partnerships met Dell en IBM, die Juniper-systemen inzetten als onderdeel van hun 'cloud-ready' datacenteroplossingen. Juniper introduceert tevens zijn eerste Junos-softwarelicentieprogramma met Blade Network Technologies. Dit bedrijf gaat zijn blade-switches baseren op Junos. Er zijn ook overeenkomsten gesloten met andere partners die applicaties op basis van Junos bouwen of hebben gebouwd. Dat zijn onder meer Active Broadband Networks, Ankeena Networks, AT&T, Harris Stratex, Packet Design, Q1 Labs, Telchemy, Telecom Italia en Triveni Digital. "Netwerken zijn onbetwist de knooppunten van wereldwijd zakendoen en communiceren. De eisen aan schaalbaarheid nemen daardoor in de komende tien jaren sterk toe", zegt Kevin Johnson, Chief Executive Officer van Juniper. "Op basis van onze missie om alles met elkaar te verbinden en mensen handvatten te bieden, geloven we dat het tijd is voor een nieuwe benadering van het netwerk. Deze benadering moet gebaseerd zijn op slimme systemen en open softwareplatforms. Deze benadering hecht aan partnerships en zorgt voor innovatie. Het is een historische dag voor Juniper, nu we samen met partners en klanten klaar zijn om het startsein te geven voor het nieuwe netwerk." Als onderstreping van zijn visie introduceert Juniper een nieuwe huisstijl. Deze illustreert de verbreding van het portfolio en de nieuwe marktbenadering. Juniper biedt nu software, technologie en systemen voor routing, switching en beveiliging voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Ook JUNOS heeft een nieuwe branding gekregen. "Onze klanten vertellen ons steeds, dat zij de kostenefficiëntie van hun netwerken moeten verbeteren. Ook moeten ze de complexiteit terugdringen en de gebruikerservaring verbeteren", zegt Andreas M. Antonopoulos, senior vicepresident en medeoprichter van Nemertes Research. "Open platforms die voorzien in snelle innovatie zijn cruciaal in de komende tien jaar." "Juniper is er eindelijk in geslaagd om een echt service-ecosysteem te creëren op basis van een technisch DNA dat door de gehele productlijn en het bedrijf loopt", zegt Tom Nolle, oprichter en bestuursvoorzitter van CIMI Corporation. "Traditioneel is er een harde scheiding tussen IT en netwerken en tussen serviceprovider en onderneming. Juniper heeft al die barrières doorbroken met een oplossingenset die privénetwerken, managed services en carrierservices kan ondersteunen met een productfamilie. Dit is veruit het meest ingrijpende dat Juniper ooit heeft gedaan. Het is wellicht het meest radicale wat ooit gedaan is op het gebied van netwerken sinds de internetrevolutie."

Links
Meer informatie over de lancering is beschikbaar op de volgende sites:


* www.thenewnetworkishere.com
* www.thenewnetworkishere.com/simulcast

* www.juniper.net/press

Nieuws is ook te volgen via Twitter (twitter.com/junipernetworks), Facebook (facebook.com/junipernetworks), LinkedIn (linkedin.com/junipernetworks), YouTube (youtube.com/junipernetworks) en de Juniper Networks Community (www.juniper.net/community).

Over Juniper Networks
Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Het bedrijf heeft meer dan dertigduizend klanten en partners wereldwijd. In het afgelopen jaar bedroeg de omzet drie miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Juniper Networks en Junos zijn geregistreerde handelsmerken van Juniper Networks, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Het Juniper Networks- en Junos-logo zijn handelsmerken van Juniper Networks, Inc. Alle andere handelsmerken, servicemerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

###



Ingezonden persbericht