Gemeente Rotterdam

Van 29 oktober tot en met 26 november staat de reizende fototentoonstelling van Artsen zonder Grenzen in de hal van Stadswinkel Centrum.

Dit jaar viert Artsen zonder Grenzen haar 25-jarig bestaan. Al sinds 1984 gaat Artsen zonder Grenzen daar waar de nood het hoogst is. Hun artsen, verpleegkundigen, logistieke medewerkers en andere specialisten geven noodhulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën.

Het werk van Artsen zonder Grenzen is vastgelegd door vele gerenommeerde, Nederlandse en internationale, fotografen. De mooiste en indrukwekkendste fotoreportages zijn te zien in de tentoonstelling die vanaf 7 september langs de grote steden van Nederland zal reizen.

Na Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Nijmegen is de tentoonstelling nu ook te zien in Rotterdam. De organisatie van Artsen zonder Grenzen heeft als locatie gekozen voor de hal van Stadswinkel Centrum. Op donderdagmiddag 29 oktober 09 wordt de tentoonstelling opgebouwd en zal te zien zijn tot en met donderdag 26 november 09. Daarna gaat de tour door naar Tilburg, Utrecht, Zwolle, Leeuwarden en Groningen.

Artsen zonder Grenzen
Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, epidemieën en rampen.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.artsenzondergrenzen.nl/projecten/themapaginas/foto-expositi e-25-jaar.aspx

Bron: Publiekszaken, afdeling Communicatie, 29-10-2009