Ingezonden persbericht


Juniper Networks biedt hoogwaardige beveiliging voor grootschalige cloud-diensten en datacenters

Cloud-Ready Data Center-initiatief omvat pragmatische oplossingen voor vereenvoudigde, veilige en gedeelde infrastructuur

Schiphol-Rijk, 29 oktober 2009 - Juniper Networks® (NYSE: JNPR) brengt verschillende nieuwe netwerk- en beveiligingsoplossingen voor het datacenter op de markt. Hiermee kunnen bedrijven en serviceproviders hun netwerkinfrastructuren vereenvoudigen. Tegelijkertijd delen en beveiligen ze hun netwerken voor het aanbieden van grootschalige cloud-diensten. Het nieuwe Cloud-Ready Data Center-initiatief is een vervolg op eerdere oplossingen van Juniper om datacenternetwerken te vereenvoudigen en te beveiligen. Het initiatief telt vijf praktische, stapsgewijze modules met implementatiedocumentatie en best practices voor het bouwen van 'cloud-ready' datacenters. De modules omvatten ontwerpmogelijkheden voor het beveiligen van dataverkeer tussen servers en virtual machines in het datacenter. Ook verkeer tussen mobiele clients en het datacenter is te beveiligen. Verder voorzien de modules in ontwerpmogelijkheden voor het integreren van de gebruikers- en applicatie-identiteit in datacenterpolicy's. Ook zijn virtuele LAN's inzetbaar in deze datacenters op basis van een Virtual Private LAN Service (VPLS). De nieuwe oplossingen zijn mogelijk dankzij de inzet van de Dynamic Services Architecture in de SRX Series Service Gateways. Deze zijn nu schaalbaar tot tien miljoen gelijktijdige sessies. Dat is 2,5 keer meer dan Juniper-oplossingen van de vorige generatie en vijf keer meer dan die van de belangrijkste concurrent(i). De opgewaardeerde SRX5000-productlijn biedt snelle doorvoer voor cloud-beveiliging. De oplossingen bieden tot zes keer snellere firewall- en zeven keer snellere intrusion prevention2 -diensten. Verder zijn energiebesparingen van vijftig procent mogelijk. Op ruimte is 67 procent te besparen ten opzichte van de belangrijkste concurrent met vergelijkbare doorvoer3(ii). "Datacenters, netwerken en beveiliging spelen een centrale rol in het leveren van cloud-diensten. Deze vereisen meer snelheid en schaal dan ooit tevoren", zegt Mark Bauhaus, Executive Vice-President en General Manager Service Layer Technologies van Juniper Networks. "We weten dat er rond cloud een grote hype bestaat en zien dat klanten moeite hebben om de mogelijkheden en valkuilen vast te stellen. Onze nieuwe modules zijn bedoeld om klanten een stapsgewijze benadering te bieden om te kunnen starten. Wij heffen blokkades op en zorgen voor de juiste fundering. Klanten kunnen nu beginnen met het beheren van de exponentiële groei van dataverkeer. Zij kunnen hun systemen virtualiseren en diensten op grote schaal beveiligen."

Ter ondersteuning van deze nieuwe oplossingen lanceert Juniper verschillende producten voor het beveiligen van cloud-netwerken en -diensten met behulp van het Junos®-softwareplatform.
* Gevirtualiseerde beveiligingsdiensten: Juniper breidt zijn schaalbare set van beveiligingsdiensten op de SRX Series verder uit. Deze set voorziet in applicatie- en identiteitsbewuste controle op policy's bij cloud-diensten.
* AppSecure: een nieuwe suite met tools, die zorgt voor inzicht in en controle over applicatietoegang in het cloud-ready datacenter. De suite omvat AppDOS-service die cloud-gebruikers beschermt tegen bedreigingen van Denial of Service-aanvallen via botnets.
* Gecoördineerde bedreigingscontrole: integreert gebruikersidentiteit en kennis van de applicaties in beveiligingspolicy's. Dat maakt fijnmazige controle van applicatiestromen in de cloud mogelijk.
* Virtual Server Security: zorgt voor policy's op virtuele en fysieke machines in het netwerk. Dit is mogelijk door een partnership met Altor Networks, waarvan het product integreert met Juniper SRX Series, Juniper Network and Security Manager (NSM) en Juniper Security Threat Response Manager (STRM).
* Meer sessies: ondersteuning van tien miljoen gelijktijdige sessies op de SRX 5800. Dat is 2,5 keer meer dan vorig jaar.
* Dubbele dichtheid: een verdubbeling van de 10GbE dichtheid en verbindingscapaciteit.
* In-Service Software Upgrades: makkelijke upgrades minimaliseren de downtime van de cloud-infrastructuren en verbeteren de betrouwbaarheid van cloud-services.
* Virtual Desktop Infrastructure: nieuwe ondersteuning van Citrix en VMware VDI, beschikbaar op de Juniper SA Series Appliances. Deze bieden cloud-gebruikers naadloze single sign-on toegang tot virtuele desktops via SSL VPN.
* MX 3D-routers met 3D Scaling: nieuwe producten bieden twee tot vier keer meer capaciteit dan die van concurrenten(iii). De routers voorzien in dynamische controle, open applicatieplatforms en hoge kostenefficiëntie voor grootschalige cloud-dienstverlening.
* Junos Space-netwerkapplicatieplatform: nieuwe software stelt ontwikkelaars in staat om netwerken te vereenvoudigen, de ondersteuning te automatiseren en de dienstverlening te versnellen.
* Junos Pulse-netwerkclient: een nieuwe gemeenschappelijke client biedt locatie- en identiteitsbewuste, gecontroleerde toegang tot cloud-diensten. Dit vermindert de beveiligingsrisico's en verbetert de gebruikservaring op pc's en mobiele telefoons. "Totale netwerkbeveiliging is een fundamentele eis voor publieke en private cloud-netwerken", zegt Jon Oltsik, analist bij de Enterprise Strategy Group. "Om de kracht van de cloud optimaal te benutten, is een uitgebreide en flexibele set van schaalbare beveiligingsmogelijkheden nodig. Gezien de prestaties en beveiligingsmogelijkheden van Juniper, is het bedrijf goed gepositioneerd om de transformatie van cloud computing te versnellen, zodat klanten het potentieel ervan kunnen benutten."

Met de nieuwe producten en oplossingen kunnen klanten cloud-ready datacenters bouwen en profiteren van het eerder aangekondigde Stratus Project. Dit is gericht op het vereenvoudigen van datacenterarchitecturen. Met Stratus ontwikkelt Juniper een enkelvoudige datacenter-fabric die flexibel is en convergente en virtuele omgevingen volledig ondersteunt. Stratus plaveit de weg naar geconsolideerde datacenters met één logische switch die alle netwerkbronnen dynamisch toewijst. Links
Meer informatie over de lancering is beschikbaar op de volgende sites:


* www.thenewnetworkishere.com

* www.thenewnetworkishere.com/simulcast

* www.juniper.net/press

Nieuws is ook te volgen via Twitter (twitter.com/junipernetworks), Facebook (facebook.com/junipernetworks), LinkedIn (linkedin.com/junipernetworks, YouTube (youtube.com/junipernetworks) en de Juniper Networks Community (www.juniper.net/community).

Over Juniper Networks
Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Het bedrijf heeft meer dan dertigduizend klanten en partners wereldwijd. In het afgelopen jaar bedroeg de omzet drie miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Juniper Networks en Junos zijn geregistreerde handelsmerken van Juniper Networks, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Het Juniper Networks- en Junos-logo zijn handelsmerken van Juniper Networks, Inc. Alle andere handelsmerken, servicemerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

###



Ingezonden persbericht