Calvijn & Wij trekt 100.000e bezoeker naar de Grote Kerk in Dordrecht

29/10/2009 08:38

Stichting Dordrecht Marketing

In de Grote Kerk wordt donderdag 29 oktober de 100.000ste bezoeker van 2009 verwacht. Deze bezoeker wordt ontvangen door wethouder Aaike Kamsteeg. In de Grote Kerk is sinds 8 mei de expositie Calvijn & Wij te bezichtigen. De tentoonstelling is een zeer grote publiekstrekker en heeft tot op heden gezorgd voor een verdubbeling van het aantal bezoekers gemeten over dezelfde periode in voorgaande jaren.

Het blijkt verder dat 95% van de bezoekers aan de Grote Kerk daadwerkelijk een bezoek brengen aan de expositie. Daarnaast wordt een bezoek aan Calvijn & Wij ook veelvuldig gecombineerd met een bezoek aan andere exposities en tentoonstellingen die in het kader van Calvijnjaar plaatsvinden. GeĂŻnteresseerden kunnen de expositie nog bezoeken tot zaterdag 31 oktober aanstaande.

De expositie Calvijn & Wij is een samenwerkingsverband tussen DiEP en het instituut voor Reformatie. De tentoonstelling biedt met spectaculaire 3D-animaties bijna een persoonlijke ontmoeting met Calvijn. Ook wordt de persoon Calvijn en het begrip calvinisme ontward en kunnen bezoekers ontdekken hoe calvinistisch Nederlanders eigenlijk zijn.

Dordrecht vormt in 2009 het centrum van de Calvijnherdenking in Nederland; met Calvijn & Wij in de Grote Kerk, een fototentoonstelling Calvijn & Ik in het Hof, en met de expositie Calvijn in Beeld van het Dordrechts Museum. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma in de historische binnenstad.





http://www.calvijndordrecht.nl