Ingezonden persbericht


Juniper Networks lanceert universele edge-router
met geavanceerd '3D Scaling'

MX 3D-producten bieden maximale en directe schaalbaarheid in bandbreedte, aantallen abonnees en diensten

Schiphol-Rijk, 29 oktober 2009 - Juniper Networks® (NYSE: JNPR) lanceert een nieuw netwerksysteem met de revolutionaire 3D Scaling-technologie. Deze technologie zorgt voor dynamische schaalbaarheid bij het gelijktijdig ondersteunen van meer bandbreedte, abonnees en diensten.

De nieuwe MX 3D-productlijn is uitgerust met de Junos® Trio-chipset en het Junos-besturingssysteem. De producten spelen direct in op de vraag van bedrijven en serviceproviders naar flexibeler technologieën en bedrijfsmodellen. Met de nieuwe oplossingen biedt Juniper 'universal edge'-routing voor bedrijven, consumenten en mobiele diensten op grote schaal via één netwerk. De productlijn omvat nieuwe modulaire lijnkaarten, nieuwe applicaties en metro-aggregratierouters voor de Juniper MX Series. Samen bieden de producten hoogwaardige dynamische controle, uitgebreide applicaties en verregaande kosteneffectiviteit die is gevalideerd in een onderzoek door een onafhankelijke derde partij:

o verbeterde return on investment tot 540 procent(i) over een periode van vijf jaar; o reductie van operationele kosten voor aggregatiediensten tot 47 procent(ii); o reductie van operationele kosten voor zakelijke diensten tot 63 procent (iii); o reductie van operationele kosten voor residentiële diensten tot 77 procent(iv); o verbetering van de energie-efficiëntie met een factor tien tot één ten opzichte van die van andere leveranciers(v). De nieuwe lijnkaarten en routers verwerken twee tot vier keer meer gegevens dan concurrerende producten, tot 2,6 terabit per seconde. Ze gebruiken daarbij de helft minder energie per gigabit(vi) Met het vlaggenschip MX960 zijn 8,5 miljoen iTunes-bestanden in een tiende seconde te downloaden. Voor vijftig Blu-ray-dvd's zijn minder dan vijf seconden nodig. Alle data die de Hubble-telescoop de afgelopen tien jaar heeft verzameld, is gelijktijdig met 430.000 HDTV-kanalen te verzenden via de MX960 met 3D Scaling-technologie.

"Juniper levert op een consistente manier innovatieve technologieën en oplossingen. Daarmee kunnen serviceproviders een brede reeks van diensten aan hun klanten leveren", zegt Dr. Ray Mota, Chief Strategist van Synergy ACG. "Met deze aankondiging van zijn universele edge-router gaat Juniper weer een stap verder. Het levert nu een oplossing die niet alleen vanuit technisch perspectief zeer interessant is, maar ook vanuit financieel oogpunt. Dit aanbod stelt serviceproviders in staat maximale waarde te halen uit hun meest strategische bedrijfsmiddel: hun netwerk."

"3D Scaling is een van die zeldzame doorbraken, die een bedrijfsmodel kunnen veranderen", zegt Kim Perdikou, Executive Vice-President en General Manager van de Infrastructure Products Group van Juniper Networks. "Onze klanten hoeven niet langer in hun kristallen bol te kijken om te raden welke applicaties veelgebruikt gaan worden in de komende achttien maanden, om vervolgens hun netwerk hard te coderen op basis van een beperkte set van gebruikerseisen. De MX 3D-routers bieden totale flexibiliteit voor bandbreedte en eisen van abonnees, en diensten. Zij kunnen hun netwerk op elk moment herinrichten om in te spelen op veranderende eisen."

De nieuwe MX 3D-productlijn omvat de volgende componenten.
* Nieuwe modulaire lijnkaarten op basis van de Junos Trio-chipset. Deze zijn makkelijk in in bestaande MX-routers te steken. De kaarten ondersteunen zakelijke, particuliere en mobiele diensten die dynamisch instelbaar zijn met het Junos-besturingssysteem. De volgende typen zijn beschikbaar:
* MX 3D Aggregation Line Card, de eerste 120 Gbps-kaart met de hoogste 10GE-dichtheid voor aggregatie, videodistributie en datacenter- en edge-routing;
* MX 3D Universal Edge Line Card met 'pay-as-you-grow'-betaalmodel en flexibele GE / 10GE-configuratie;
* MX 3D 100GbE Line Card, de enige kaart in de markt met edge-routing met line-rate 100GbE-prestaties voor edge-uplink, interdatacenter- en hoge-bandbreedteaggregatie.
* Twee nieuwe MX80 Series 3D-routers. Dit zijn de krachtigste 3,5-inch routers van dit moment. Ze zijn acht keer sneller dan concurrerende modellen. De routers zijn ontwikkeld voor Carrier Ethernet-services voor bedrijfsverzamelgebouwen, mobiele aggregatie en enterprise edge-inzet.
* Twee nieuwe applicaties van een derde partij op basis van Junos. Active Broadband Networks ontwikkelt een applicatie voor het monitoren van kabelbandbreedte en -gebruik. Ankeena Networks bouwt een applicatie voor kosteneffectieve video-streaming en
* -caching.

"Als toonaangevende leverancier van geavanceerde communicatie- en netwerkoplossingen voor bedrijven en serviceproviders is ons netwerk onze belangrijkste differentiator", zegt Randy Nicklas, Chief Technology Officer van XO Communications. "De MX Series en de Junos-software spelen daarin een belangrijke rol. Zij stellen ons in staat een superieure gebruikerservaring aan klanten te bieden. Tegelijkertijd zijn onze langetermijninvesteringen beschermd."

Beschikbaarheid
De eerste MX 3D-producten zijn vanaf december 2009 beschikbaar. In 2010 volgen er meer. De MX 3D 10GbE Aggregation Line Card zal in december 2009 breed beschikbaar zijn.

###
Links
Meer informatie over de lancering is beschikbaar op de volgende sites:


* www.thenewnetworkishere.com
* www.thenewnetworkishere.com/simulcast

* www.juniper.net/press

Nieuws is ook te volgen via Twitter (twitter.com/junipernetworks), Facebook (facebook.com/junipernetworks), LinkedIn (linkedin.com/junipernetworks), YouTube (youtube.com/junipernetworks) en de Juniper Networks Community (www.juniper.net/community).

Over Juniper Networks
Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Het bedrijf heeft meer dan dertigduizend klanten en partners wereldwijd. In het afgelopen jaar bedroeg de omzet drie miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Juniper Networks en Junos zijn geregistreerde handelsmerken van Juniper Networks, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Het Juniper Networks- en Junos-logo zijn handelsmerken van Juniper Networks, Inc. Alle andere handelsmerken, servicemerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.



Ingezonden persbericht