Ingezonden persbericht


Juniper Networks introduceert nieuwe processorreeks met 3D Scaling-technologie

Junos® Trio schaalt dynamisch voor meer bandbreedte, abonnees en diensten; eerste in nieuwe Junos One-processorreeks

Schiphol-Rijk, 29 oktober 2009 - Juniper Networks® (NYSE: JNPR) introduceert een nieuwe Junos One-processorreeks die chips en software naadloos integreert. Hiermee verlegt het bedrijf de grenzen van networking met hoge prestaties. Junos One combineert de ervaringen en investeringen van Juniper Networks in processors, software, systemen en architectuur, en biedt zo de eerste 'netwerk-instructiesets' die tegemoet komen aan de behoeften van networking op grote schaal en in verschillende dimensies. De Junos One-chipsets worden geïntegreerd in een groot aantal toekomstige routing-, switching- en beveiligingsproducten van Juniper.

Het eerste product binnen de Junos One-reeks dat Juniper lanceert, is de Junos Trio-chipset met 3D Scaling-technologie. Met deze technologie is een netwerk dynamisch te schalen voor meer bandbreedte, abonnees en diensten - dit zonder af te doen aan de prestaties. Junos Trio betekent ook een doorbraak voor de grootschalige levering van zakelijke, consumenten- en mobiele diensten, terwijl de helft minder stroom per gigabit(i) wordt verbruikt. De nieuwe chipset omvat ruim dertig innovaties op het gebied van chiparchitectuur, pakketverwerking, servicekwaliteit en energie-efficiëntie.

"Junos Trio met 3D Scaling is de enige chipset in zijn soort", zegt Pradeep Sindhu, oprichter, vicebestuursvoorzitter en CTO van Juniper. "We hebben in de afgelopen vijf jaar meer dan tachtig miljoen dollar geïnvesteerd in de ontwikkeling van Junos Trio. Hiermee hebben we de prestaties, flexibiliteit en kracht fundamenteel verbeterd om zo tegemoet te komen aan de behoefte op het vlak van driedimensionale schaalmogelijkheden op het internet. We bieden gebruikers meer mogelijkheden en helpen ze bij het creëren van nieuwe en betere klantervaringen. Junos Trio is het platform voor het volgende decennium."

Junos Trio is de vierde processorgeneratie van Juniper en de eerste 'netwerkinstructieset' - een nieuwe chiparchitectuur die in niets lijkt op de traditionele, applicatiespecifieke, geïntegreerde circuits (ASIC's) en Network Processing Units (NPU's). De nieuwe architectuur biedt 'netwerkinstructies' op maat voor maximale prestaties en functionaliteit, en werkt naadloos samen met Junos-software voor het programmeren van netwerkbronnen. Junos One combineert de prestatievoordelen van ASIC's met de flexibiliteit van netwerkprocessors.

Junos Trio omvat vier chips met 1,5 miljard transistors en 320 gelijktijdige processen. Dit resulteert in een doorgifte van 2,6 terabit per seconde en tot 2,3 miljoen abonnees per rack(ii) - de prestaties en schaal zijn vele malen hoger dan die van standaardchips. Junos Trio biedt geavanceerde functionaliteit voor forwarding, queuing, planning, synchronisatie en end-to-end flexibiliteit. Klanten kunnen hierdoor garanties bieden voor spraak, video en data. Junos Trio omvat ook functionaliteit voor energie-efficiëntie voor datacenter- en serviceprovidernetwerken, die rekening houdt met het milieu.

"Vanaf de oprichting loopt Juniper voorop op het vlak van chips. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren veel innovaties gelanceerd", zegt Michael Howard, medeoprichter van en analist bij Infonetics Research. "Het is goed om dergelijke technologische stappen te zien als die van de Junos Trio-chipset. Juniper komt hiermee tegemoet aan carrier edge- en aggregatie-eisen op verschillende niveaus."

Vanaf nu wordt Junos Trio geleverd in de MX 3D-producten van Juniper die via één netwerk 'universal edge'-routing leveren voor bedrijfs-, consumenten- en mobiele diensten op grote schaal. De nieuwe producten omvatten nieuwe modulaire line cards, applicaties en metro-aggregatierouters voor de MX Series-routers van Juniper. De MX 3D-producten voldoen aan bedrijfs- en serviceprovidersbehoeften voor flexibeler technologie en bedrijfsmodellen. Deze partijen beschikken over dynamische controlemogelijkheden, open applicatieplatforms en economische voordelen. Dit is bevestigd in een onderzoek door een onafhankelijke derde partij.

Voor meer informatie en materiaal over Junos Trio:


* www.thenewnetworkishere.com

* www.thenewnetworkishere.com/simulcast

* www.juniper.net/press

Nieuws is ook te volgen via Twitter (twitter.com/junipernetworks), Facebook (facebook.com/junipernetworks), LinkedIn (linkedin.com/junipernetworks), YouTube (youtube.com/junipernetworks) en de Juniper Network Community (www.juniper.net/community). Over Juniper Networks
Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Het bedrijf heeft meer dan dertigduizend klanten en partners wereldwijd. In het afgelopen jaar bedroeg de omzet drie miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Juniper Networks en Junos zijn geregistreerde handelsmerken van Juniper Networks, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Het Juniper Networks- en Junos-logo zijn handelsmerken van Juniper Networks, Inc. Alle andere handelsmerken, servicemerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.