Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2009/YG97
Buitenpost, 26 oktober

Jongeren willen hangplek in Buitenpost
48 leerlingen waren de baas tijdens jaarlijkse Wegwijsdag

Hoe kan de leefomgeving (van jongeren) verbeterd worden in de gemeente Achtkarspelen? Met deze vraag gingen 48 VMBO leerlingen van het AOC Buitenpost, OSG Singelland Surhuisterveen en Lauwers College Buitenpost en Surhuisterveen woensdag 28 oktober aan de slag op het gemeentehuis in Buitenpost.

Onder voorzitterschap van burgemeester Tjeerd van der Zwan is tijdens een speciale jongerenraadsvergadering, die in het teken stond van 'Jongeren en hun Leefomgeving', het plan van groep 5 'Help! Geef ons een plekje' met een kleine meerderheid van stemmen gekozen.

'Help! Geef ons een plekje', bestaande uit Grietje, Helena, Anita, Tirza, Boukje, Jorrit, Auke, Bas en Marc, hebben bedacht om hangplek voor jongeren te creëren. De jongeren willen een caravan op een deel van het voetbalveld De Swadde in Buitenpost plaatsen met een trapveldje waar ze gezellig samen kunnen zijn. De winnende groep gaat in nauwe samenwerking met de gemeente kijken hoe er een plek voor jongeren gecreëerd kan worden.

Tijdens de Wegwijsdag bezetten leerlingen van het voortgezet onderwijs in Achtkarspelen het gemeentehuis. De gemeente organiseert deze dag ieder jaar in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). Met een budget van 1.250 euro krijgen de leerlingen de opdracht een project te bedenken. Dit jaar was dat binnen het thema 'Jongeren en hun leefomgeving'.