Politie Drenthe

Politie waarschuwt voor nepcontroleur energiebedrijf

Veenhuizen/Roden, 29-10-2009

De politie waarschuwt voor een man die zich uitgeeft voor controleur van energieleverancier Enexis. De man bezocht dinsdagmorgen een woning aan de Hospitaallaan in Veenhuizen en daarna een bedrijf/woning aan de Ceintuurbaan in Roden. Daarbij vroeg hij of hij de meterkast mocht zien om merk en standen te noteren. Na opnemen hiervan vertrok hij weer in een auto.

In beide gevallen maakte de man een vreemde indruk en belden de bewoners met Enexis. Het energiebedrijf deelde mede dat de man niet bij hun werkzaam is dat dit niet hun werkwijze is.

De politie adviseert bewoners om een eventuele controleur zich te laten legitimeren en/of het bedrijf waarvoor hij/zij werkt te bellen. Ook het noteren van het kenteken kan helpen bij de opsporing van deze nepcontroleur.

Signalement: in beide gevallen ging het om een man van ongeveer 55 jaar, kort geknipt haar, droeg beige bovenkleding en sprak Nederlands. Hij maakte gebruik van een donkerkleurige Audi personenauto.

Omdat de man de afgelopen tijd mogelijk bij meerdere woningen/bedrijven is geweest, willen wij graag in contact komen met eventuele bewoners die hij bezocht heeft. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

(2009050699 / 2009050482)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.