Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Driebergen, 29 oktober 2009

Frans Heesen wint HISWA Excellence Award

Jachtbouwer Frans Heesen van Heesen Yachts uit Oss heeft de HISWA Excellence Award 2009 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala in De Doelen in Rotterdam.

Heesen is oprichter en directeur van Heesen Yachts, een bedrijf met ongeveer 300 medewerkers uit Oss dat zich specialiseert in het ontwerpen, bouwen en restaureren van luxe jachten. De jury roemt Heesen vooral om het respect dat hij internationaal heeft opgebouwd. Daarmee is het aanzien van Nederland als jachtbouwland versterkt. Voorts prijst de jury Heesen voor de ambassadeursfunctie die hij vervult voor de jachtbouw in het algemeen en voor zijn streven naar onderlinge samenwerking en maatschappelijk ondernemen. De andere finalist van de HISWA Excellence Award 2009 was Bouw van Wijk van de voormalige Woubrugse Jachtwerf G. van Wijk & Zn.

De HISWA Excellence Award is voor de ondernemer die innovatief is en baanbrekend werk binnen de watersportindustrie (heeft) verricht. HISWA Vereniging reikte de award voor de derde keer uit tijdens het Maritime Awards Gala. Vorig jaar won jachtarchitect Gerard Dijkstra van Gerard Dijkstra & Partners de HISWA Excellence Award. Meer informatie over het gala op www.maritime-awards.nl. _______________________________________________________________________________ Noot aan de redactie,