Ingezonden persbericht
PERSINFORMATIE

Wet op kansspelen schreeuwt om opheldering

Amsterdam, 29 oktober ­ De regelgeving omtrent kansspelen leidt in verschillende opzichten tot onduidelijkheid. Tientallen Nederlandse pokerspelers maakten onlangs bekend aan te sturen op een rechtszaak met de Belastingdienst, naar aanleiding van te betalen accijns op winsten. Niet alleen pokerspelers, maar alle online gokkers gaan gebukt onder ondoorzichtige regelgeving. Right2bet komt voor hen op.

Right2bet is een initiatief dat het doel nastreeft regelgeving over online gokken te verduidelijken en rechtvaardigen. De Nederlandse regelgeving omtrent het aanbieden van online kansspelen staat pal tegenover het in Europa universeel ondersteunde recht op keuzevrijheid. Het aanbod van online kansspelen wordt in de huidige situatie geblokkeerd door een monopoliepositie die gesteund wordt door de Nederlandse regering. Right2bet zet zich in om deze absurde situatie te veranderen met behulp van een online petitie die ondertekend moet worden door een miljoen mensen.

Michael Robb, woordvoerder van right2bet, benadrukt het belang van de campagne: "Right2bet ondersteunt de roep om doorzichtigheid en duidelijkheid als het gaat om wetgeving rondom kansspelen in heel Europa. Wij zetten ons in voor rechtvaardige behandeling van consumenten, het is goed dat campagnes als deze de overheden die consumentenrechten in het gedrang brengen uitdagen. Steeds meer organisaties betuigen steun aan de campagne, gezamenlijk maken zij zich sterk voor het recht op keuzevrijheid."

Iedereen die het initiatief ondersteund wordt door right2bet opgeroepen om de petitie te ondertekenen op www.right2bet.nl .

Einde persinformatie. Donderdag 29 oktober 2009. Noot voor de redactie (