Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bredase onderneemster maakt aftellen
tot pakjesavond leuk
Aftelbord leerzaam hulpmiddel voor kinderen

Breda, 29 oktober 2009 - Onderneemster Rosita Broeders uit vond het welletjes dat de eerste pepernoten in september in de winkels liggen. "Vroeger was het voor kinderen duidelijk: in december komt Sinterklaas. Tegenwoordig worden kinderen al maanden overspoeld met snoepgoed en cadeautips en dat maakt het voor hen heel onduidelijk", aldus Broeders. Ze kwam op het idee om een aftelbord te maken, om kinderen af te laten tellen tot een belangrijke gebeurtenis, zoals pakjesavond. Broeders had al veel ervaring met beloningsborden, waarbij kinderen iets kunnen 'verdienen' met goed gedrag. Bij het aftelbord horen diverse thema's: Sinterklaas, verjaardag, kerst en vakantie. Het aftelbord is magnetisch en iedere dag mag het kind een magneet op het bord plakken, tot aan de gewenste datum.
Duidelijkheid zorgt voor rust
Kinderen hebben baat bij duidelijkheid, vindt Rosita Broeders van By Winki. Met haar belonings- en
aftelborden hielp ze al honderden ouders om hun
kinderen inzicht te geven in de factor tijd en te belonen voor goed gedrag. "Het helpt om te laten zien hoe ver weg een bepaalde gebeurtenis nog is. Dat scheelt een hoop vragen en gezeur. Kinderen leren dat het leuk is om af te tellen naar een belangrijke gebeurtenis, zoals Sinterklaas, een verjaardag of een vakantie", aldus Broeders.
De ondernemer is inmiddels ervaringsdeskundige in het belonen van goed gedrag. Jaren geleden bedacht ze haar eerste beloningsbord, toen ze op zoek ging naar een positieve oplossing om haar drukke kinderen in het gareel te houden. Het werkte zo goed, dat ze vragen kreeg van andere ouders en By Winki oprichtte.
By Winki aftelborden
Het aftelbord is gemaakt van whitebordmateriaal,
beschrijfbaar, uitwisbaar en magnetisch. Standaard worden vier thema's meegeleverd: Sinterklaas,
verjaardag, kerst en vakantie. Als je geen thema op het bord plakt, is er ruimte voor een tekening en kan het kind er zelf een thema bij verzinnen. Bij het bord zijn 32 magneten geleverd die op het bord kunnen worden 'geplakt' om af te tellen. Het bord is 40 x 40 cm en kan eenvoudig worden opgehangen. Verkrijgbaar via www.bywinki.nl , prijs 22,50 euro.
Over By Winki
By Winki staat voor 'opvoeden met een knipoog', met een verwijzing naar de Engelse term 'to wink'. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid de grootste leverancier van beloningsborden in Nederland en België, met zes artikelen in de collectie.
---------------------------------------------


Noot voor redacties


Ingezonden persbericht