Ingezonden persbericht


Lijsttrekker GroenLinks Utrecht gekozen
MARRY MOS GAAT VOOR 3000 GROENE BANEN

Marry Mos is door de leden van GroenLinks gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Marry Mos gaf na de stemming aan dolblij te zijn met de uitverkiezing en veel zin te hebben in een nieuwe periode. De leider van de grootste oppositiepartij wil de stad, na de verkiezingen in maart, weer besturen. Marry: "Het kan en het moet anders! GroenLinks gaat voor een groene en sociale stad met schone lucht. Het is in het belang van Utrecht dat we dat in het college vormgeven.".

Tijdens de ledenvergadering waar Mos gekozen werd als lijsttrekker, is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. In haar toespraak gaf de nieuw gekozen lijsttrekker aan waar de komende vier jaar haar speerpunten liggen.

"Absolute prioriteit voor mij is de zorg voor de meest kwetsbare mensen. Juist in deze beroerde economische tijd moet je niet bezuinigen op eenzame ouderen, inburgering, buurtvaders en tienermeiden. Ik ga voor een sociale stad. Een stad waarin iedereen meedoet, en daar zonodig een steuntje in de rug bij krijgt'.

Verkeer is de komende jaren opnieuw een belangrijk onderwerp voor GroenLinks. "Het huidig college en het Rijk willen de auto ruim baan geven en extra wegen aanleggen. GroenLinks wil juist nu investeren in fiets en OV: snellere fietsroutes en trams naar alle windrichtingen. Alleen zo zorgen we voor gezonde lucht in de stad! En houden we de bereikbaarheid op peil."

Tot slot kijkt GroenLinks verder dan de eigen stadsgrenzen. Mos: "De klimaatcrisis is een serieus probleem. Daar is iedereen inmiddels wel van doordrongen. Daarom moet we mensen stimuleren om het energieverbruik omlaag te brengen. En de gemeente moet serieuze doelen stellen. GroenLinks wil dat Utrecht voor 2030 een klimaatneutrale stad is. Dat doen we onder andere door 30.000 woningen energiezuinig te maken en 30% van de Utrechtse elektriciteit in de stad zelf duurzaam op te wekken. En behalve minder CO2 levert dit ook nog groene banen op!"



Ingezonden persbericht