Gemeente Utrecht


Mondelinge vragen van Stadspartij Leefbaar Utrecht, dhr. V. Oldenborg
Raadsvergadering donderdag 29 oktober 2009.


Gisteravond ontvingen wij een email over de werkzaamheden aan de parkeerplaatsen bij Fort De Klop, in het talud van de De Muinck Keijzerbrug. Uit de tekst blijkt duidelijk dat er op 12 oktober met wijkbureau en wethouder Jansen heldere afspraken zijn gemaakt over komende werkzaamheden. Bijvoorbeeld is duidelijk dat er eerst een ontwerp voor de wijzigingen/aanpassingen zou moeten komen.
Dat lijkt ook wel logisch, want zonder ontwerp laat je toch geen parkeerplaats zomaar wijzigen? Je moet toch eerst weten wat je wilt, en het er met elkaar over eens zijn?

Dus niet: amper 14 dagen later (gisteren dus) komt het bericht dat er vandaag begonnen wordt, en overmorgen is het werk waarschijnlijk klaar.

. Wethouder, kunt u uitleggen hoe het nou kan dat het wijkbureau en u afspraken maken, maar een uitvoerende dienst daar kennelijk geen rekening mee houdt, en gewoon z'n eigen gang gaat, zonder inzet van ook maar 1 van de meer dan honderd communicatiemedewerkers?

. Wethouder, heeft u het werk stil laten leggen in afwachting van de plannen en de communicatie daarover?

. Wat gaat u, en het wijkbureau, doen om een en ander alsnog in goede banen te leiden?


Tekst van de ontvangen mail van woensdag 28 oktober 2009::
Geachte heer Janssen,
Vanmiddag ontving ik dit e-mail bericht.
Ik voel mij volledig overvallen door de aankondiging hierin dat morgen, 29 oktober, begonnen gaat worden met de aanpassing van de parkeerplaatsen in het talud van de Muinck Keijzerbrug tbv het Fort aan de Klop.
Op 12 oktober jl hebben wij een overleg gehad over de lopende zaken mbt het fort. Diverse zaken zijn toen aan de orde geweest, zie verslag van Hans Bonfrer en aanvulling (gevraagd mijnerzijds) hierop.
Toen is oa toegezegd dat er bekeken zou worden wat de mogelijkheden waren mbt het parkeerterrein in het talud. Toen bleek ook dat geen van de betrokkenen een ontwerp hiervan (aanpassing ie) gezien of ontvangen had. Algemeen werd gereageerd dat dat toch wel vreemd was. Temeer omdat het plan van aanpassing van het parkeerterrein al gereed was. Toen, op 12 oktober , is afgesproken dat het wijkburo benaderd zou worden om dit plan te publiceren richting betrokkenen en dat er bekeken zou worden (oa) wat voor (fysieke) belemmeringen er zouden komen om meer dan 22 parkeerplaatsen te realiseren. Deze aanpak en toezegging (door oa Hans Bonfrer) blijken nu dus een farce. Men begint morgen met de aanpassing zonder enige terugkoppeling.
DEZE WERKZAAMHEDEN MOGEN GEEN DOORGANG VINDEN.
Gezien de afspraken en toezeggingen van 12 oktober zie ik bovengeschetst scenario als zeer brutaal. Ik voel me als overlegpartner met oa de gemeente als niet serieus genomen en aan de kant gezet.
Meneer Janssen, ziet u dit bericht maar als de een-regelige e-mail over misstand mbt het fort waarover we op 12 oktober ook gesproken hebben!
Ik verwacht dat de werkzaamheden mbt de aanpassingen morgen niet aanvangen en dat we rond de tafel gaan!
U kunt begrijpen dat deze mail ook naar de politiek gaat.
Vriendelijke groet,


---- --