My Baby 2 vanaf dit weekend verkrijgbaar

29/10/2009 11:46

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Vanaf dit weekend ligt My Baby 2, de langverwachte opvolger van de topgame My Baby Boy & Girl, in de winkelrekken. In deze nieuwe simulatiegame voor Nintendo Wii en DS voedt de speler zijn virtuele baby op tot een peuter met zeer menselijke trekjes. Door de baby net als in het echte leven goed te verzorgen en door slim gebruik te maken van alle spelfuncties kan de baby groeien van 15 maanden tot 30 maanden. My Baby 2 richt zich op kids vanaf 6 jaar.

Nieuwe levensfase vereist andere opvoeding

My Baby 2 is volledig onafhankelijk van zijn voorganger te spelen. In My Baby Boy en Girl, in 2008 één van de best verkochte DS games in de Benelux, moest de speler de baby verzorgen tot hij 14 maanden oud was. In My Baby 2 begint de levensfase van 15 tot 30 maanden. De speler verzorgt en voedt de baby op zodat hij kan uitgroeien tot een peuter:

- leren lopen

- leren praten

- zelfstandig dingen laten doen

Met andere woorden, baby wordt groot! Maar - zoals in het echte leven is er het gedrag van een kind niet te voorspellen. De baby verandert dan ook soms van gedachten of houding: wat de baby in de ene fase afschrikt, kan hij juist leuk vinden in de volgende fase.

Een game vol ethiek

My Baby 2 is een game die de opvoedkundige taken van de speler op de proef stelt. Het ethisch aspect werd dan ook niet over het hoofd gezien. De speler kan de baby niet pijn doen en de baby kan ook niet sterven.Tijdens het spelen wordt de baby nauwkeurig in de gaten gehouden door de kinderarts en opvoedkundige hulp. Bij goede resultaten kan de kleine doorgroeien naar een volgende periode. Wordt er te weinig aandacht besteed aan de baby dan is het spel niet uit te spelen. Diverse workshops helpen de speler om uiteindelijk de baby goed te verzorgen als hij vastloopt in het spel.

Prijs en beschikbaarheid

My Baby 2 is beschikbaar vanaf 30 oktober 2009 en het spel kost 39,99 euro.

---------------

Voor meer informatie of het aanvragen van een reviewexemplaar: nobilis(at)urbancommunication.be

Beeldmateriaal vindt u op www.fileserver-urban-communication.be/nobilis/press/mybaby2

Bart Cobbaert

E: bcobbaert(at)nobilis-benelux.com

W: www.group-nobilis.com

Urban Communication

Pieter Vos / Thomas Van Cauwenberghe

T: +32 2 478 78 38

E: nobilis(at)urbancommunication.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel