Port of Rotterdam

Rotterdam ontvangt General Electric

29-10-2009

Afgelopen dinsdag ontving het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) een uitgebreide delegatie van General Electric (GE), onder leiding van bestuursvoorzitter Jeffrey Immelt. GE heeft de intentie om zijn expertise op het gebied van energie, water, mobiliteit, financiering en duurzaamheid met het HbR en het havenbedrijfsleven te delen en uit te bouwen. Het havenbedrijf wil de ervaring, netwerk en kennis van GE een impuls laten geven aan innovatie en havenontwikkeling.

Sarkozy en Aboutaleb
's Morgens werd Jeff Immelt nog ontvangen in Parijs door president Sarkozy.'s Middags nam hij deel aan twee ronde tafel discussies rond de thema's 'healthcare' en 'energy & sustainability' in het World Port Center. Na een receptie voor en met het havenbedrijfsleven werd Immelt in de vooravond ontvangen door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.

Foto: Burgemeester Ahmed Aboutaleb ' verkoopt' Rotterdam aan GE's Jeffrey Immelt (Foto Casper Rila)

GE
General Electric is het grootste industriële bedrijf, conglomeraat, van de wereld. Het maakt talloze producten voor de haveninfrastructuur, energieopwekking, maar ook de gezondheidszorg, een speerpunt van de gemeente Rotterdam. Hiernaast worden veel GE-producten via de haven vervoerd, heeft het een sterke financiële- en leasetak (voor o.a. trailers en containers).

Meer informatie:
Feiten en cijfers Havenbedrijf Rotterdam N.V. en de Rotterdamse haven Burgemeester Aboutaleb ontmoet CEO General Electric, Jeffrey Immelt


----------

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.