Mamut focust op verbetering van marges en kasstroom

(Schiphol-Rijk, 29 oktober 2009) Mamut behaalde een omzet van 365,2 miljoen Noorse Kronen (43,48 miljoen Euro) in de eerste negen maanden van 2009, vergeleken met 367,5 miljoen Noorse Kronen (43,75 miljoen Euro) in dezelfde periode van 2008. Het bedrijf behaalde een EBITDA van 69,1 miljoen Noorse Kronen (8,27 miljoen Euro) en een EBIT van 23,6 miljoen Noorse Kronen (2,81 miljoen Euro) in de eerste negen maanden van 2009. Het bedrijf verwacht binnenkort een aankondiging te zullen maken over een strategische samenwerking.

"Onze primaire focus is verbetering van marges en kasstroom. Het vierde kwartaal van 2009 zal het eerste kwartaal zijn waarin het volledige effect zichtbaar wordt van kostenoptimalisatie inspanningen die zijn ingevoerd in de laatste 12 maanden. We zijn niet tevreden met het activiteitenniveau in dit kwartaal, maar zijn ervan overtuigd goed gepositioneerd te zijn voor toenemende winstgevendheid en groei in de komende kwartalen," aldus Eilert Hanoa, CEO van Mamut.

Derde kwartaal 2009
De Mamut Group behaalde een omzet van 113,8 miljoen Noorse Kronen (13,55 miljoen Euro) in het derde kwartaal 2009, in vergelijking met 116,2 miljoen Noorse Kronen (13,83 miljoen Euro) in het derde kwartaal van 2008. Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA) in het derde kwartaal was 18,0 miljoen Noorse Kronen (2,14 miljoen Euro), in vergelijking met 20,4 miljoen Noorse Kronen (2,43 miljoen Euro) in het derde kwartaal van 2008. EBIT in het derde kwartaal bedroeg 2,9 miljoen Noorse Kronen (0,35 miljoen Euro) in vergelijking met 6,1 miljoen Noorse Kronen (0,73 miljoen Euro) in het derde kwartaal van 2008. Het bedrijf had aan het einde van het derde kwartaal van 2009 480 full time werknemers in dienst en 42,2 miljoen Noorse Kronen (5,02 miljoen Euro) in cash en cash equivalents.

Internationale awards in het derde kwartaal
Mamut heeft uitgebreide investeringen gedaan in Mamut One gedurende de laatste jaren, en het bedrijf ontving een aantal awards in het derde kwartaal van 2009. Deze betreffen ondermeer de 2009 Microsoft Partner Conference Award, PC World Norway 'Best in test', alsmede de aankondiging als finalist in de UK Accountancy Age Awards.

"Het winnen van awards gebaseerd op productkwaliteit en gebruikerservaring geeft een uitstekende fundering voor de volledige lancering van Mamut One in onze zeven kernmarkten, na een succesvolle pilot fase met meer dan 1.000 verkochte licenties. Gebaseerd op feedback van klanten, partners, wederverkopers, en onafhankelijke produkt testers, hebben we er vertrouwen in dat Mamut One zal zorgen voor significant toegenomen waarde en voordelen voor het midden- en kleinbedrijf in de komende maanden," aldus Hanoa.

Strategische samenwerking
Mamut is actief bezig met het tot stand brengen van strategische samenwerking met als doel groei van de distributie van Mamuts produkten en diensten in vastgestelde kernmarkten. Het bedrijf verwacht binnenkort een aankondiging te zullen maken over een strategische samenwerking.

Positieve verwachting
Mamut is goed gepositioneerd voor verbeterde resultaten en het behalen van verdere groei in alle markten. Het bedrijf houdt haar focus op het aangaan en versterken van strategische allianties met internationale partners en een toename van de distributie van Mamut's produkten en diensten. Het bedrijf ziet aanzienlijk groeipotentieel voor Mamut One in de uitgebreide klantenbasis die is opgebouwd met de acquisities die zijn gedaan

Het complete kwartaalrapport en de presentatie kunt u terugvinden op www.mamutinvestor.com


---
Over Mamut
Opgericht in 1994, Mamut (OSE "MAMUT") is een toonaangevende Europese leverancier van complete, geïntegreerde softwareoplossingen en internetdiensten voor kleine ondernemingen. Mamut levert complete en gebruiksvriendelijke oplossingen tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding, met geïntegreerde CRM, verkoopondersteuning, logistiek, financiële administratie, e-commerce, domeinen, e-mail, web hosting en beveiliging. Meer dan 400.000 Europese klanten vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met oplossingen van Mamut. Kijk voor meer informatie over Mamut en haar producten op www.mamut.nl