Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

PETE PHILLY & PERQUISITE
DOEN ALLERLAATSTE THEATERSHOW IN MELKWEG RABOZAAL

Melkweg, Rabozaal · donderdag 29 oktober · 20.30 uur · 20,- + lidm.
· · ·

In september en oktober keren Pete Philly & Perquisite terug in de Nederlandse theaters. De theatertour wordt afgesloten met een bijzonder optreden in nieuwe Rabozaal van de Melkweg op donderdag 29 oktober. Deze state-of-the-art theaterzaal, die in april in gebruik is genomen, biedt een ideale locatie voor het concert met 1000 zitplaatsen, waarbij voor de allerlaatste keer de muziek van het succesvolle album Mystery Repeats wordt uitgevoerd. De kaartverkoop start woensdag 13 mei om 10.00 uur.

Voor de nieuwe serie optredens zal de oorspronkelijke live formatie (zang, laptop/cello, draaitafels, contrabas, toetsen en saxofoon/fluit) worden uitgebreid met drums, een blazerssectie en een voltallig strijkkwartet. De muziek zelf blijft centraal staan maar ook zal de ruimte worden genomen om het verhaal van Pete Philly & Perquisite op geheel eigen wijze gestalte te geven. Perquisite: `We halen nog één keer alles uit de kast; het wordt een bijzondere afsluiting van een voor ons bijzondere periode van twee jaar intensief touren door Europa.`

Het verhaal begint in 2003 wanneer Pete en Perq elkaar leren kennen via een wederzijdse vriend. De twee besluiten om samen te gaan werken en in 2005 verschijnt hun veelgeprezen debuut album Mindstate. Het album wordt zowel nationaal als internationaal lovend ontvangen en verschillende nationale muziekprijzen worden in de wacht gesleept waaronder een Essent Award en een Zilveren Harp. Het album staat bijna een jaar lang genoteerd in de Nederlandse albumcharts. Zowel in eigen land als in het buitenland staat de band voor volle zalen en ze treden op met artiesten als James Brown, Kanye West en Saïan Supa Crew.

In September 2007 verschijnt het tweede album Mystery Repeats. Het album komt binnen op 2 in de album top 100 en de titeltrack Mystery Repeats bereikt de top 40. Daarnaast touren Pete & Perq met hun live formatie in ondermeer Duitsland, Frankrijk, België, Zwitserland, Oostenrijk en Japan. In de zomer van 2008 ontvangen ze de gerenommeerde Amsterdamprijs voor de Kunst uit handen van burgemeester Cohen en de Mystery Repeats club tour wordt afgesloten met een reeks uitverkochte shows in de grotere Nederlandse popzalen.

De theatertour van Pete Philly & Perquisite loopt van 12 september t/m 29 oktober 2009. Voor de volledige speellijst zie: www.petephillyandperquisite.com