Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 7 oktober 2009

Persbericht

Vampier zet tanden in Zoetermeer

Harlekijn komt met Zigana in mysterieus Platinatheater

Na het ongekende succes van Scrooge de musical in december 2008, speelt Harlekijn - Talent Scouting & Theatrical Productions (HTTP) in de gehele maand november 2009, Zigana de musical. Deze spannende musical wordt uitgevoerd in het Platinatheater aan de Platinastraat in Zoetermeer. Niemand minder dan Rutger Bulsing, afkomstig uit Zoetermeer, vertolkt na vele internationale successen bij onder andere Joop van den Ende Theaterproductions, de hoofdrol van vampier Durant. Van 29 oktober tot en met 29 november wordt deze musical uitgevoerd in het voormalig Safe Motors pand in Zoetermeer. Op 30 oktober stookt de vampier voor het eerst onrust in duister Zoetermeer.

Zigana de musical is een originele productie van de hand van Rutger Bulsing zelf (scriptie en teksten) en Jan Willem Hoekstra (compositie). Bulsing, ook wel bekend van My Fair Lady en Les Miserables, vertolkt niet alleen de rol van Durant, maar heeft ook het stuk geschreven. Harlekijn betrekt in de productie meerdere studenten van de Zoetermeerse Dutch Academy of Performing Arts. Joline Wortelboer is een van deze studenten en vertolkt de titelrol Zigana.

Het verhaal
Zigana is een meisje uit het kleine dorpje Türzi in het hart van Transylvanië. Haar oom Bartok is daar de grote held, omdat hij 18 jaar geleden het dorp van de vampier Durant heeft gered. Dan ontmoet Zigana, Javalin. Beiden worden op slag verliefd. Uitgerekend Javalin blijkt de zoon van de beruchte Durant te zijn. De dorpelingen openen de jacht op Javalin en Zigana wordt onderdeel van een gruwelijk plan van Durant. Blijven de geliefden uit de handen van de dorpelingen? Slaagt het plan van Durant? En houdt de liefde van Zigana en Javalin stand?

Vanaf vandaag is het mogelijk om via www.ziganademusical.nl te reserveren voor de voorstelling. Bezoek het mysterieuze Zigana theater en maak kennis met een ongekend enerverende musical waarin brandende liefde lusten opstookt en zelfs het kwade met warmte wordt onthaald. Een sensationele productie waarin goed en slecht lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Een spannende musical over hoe een klein meisje in grote problemen kan komen...

Zigana, een brandend verlangen naar eeuwige liefde...

Noot voor redacties

(noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht