Donderdag 29 oktober 2009

Deze week in FEM (week 44, vanaf vrijdag 30 oktober in de kiosk)

Techbedrijven verslaan de crisis
De nieuwste Fast 50 - onze lijst met snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux - blaakt van het zelfvertrouwen. De ondernemers verslaan de crisis met indrukwekkende groeicijfers. Hoe ze dat doen? Dat leest u deze week in FEM.

Kroes slaat toe: ING valt uit elkaar
Neelie Kroes herschikt het Nederlandse bankenlandschap met harde hand. Bankiers in de polder zijn 'zeer ontevreden' met haar optreden. Maar de door haar afgedwongen ontmanteling van ING is slechts én stap in een proces dat nog jaren kan duren.

Nog meer onheil: de benzinebubble
Niet alle economen werden overvallen door de crisis. De Amerikaanse econoom, ondernemer en belegger Eric Janszen waarschuwde in 2006 dat het mis zou gaan. In FEM trekt hij opnieuw aan de bel: er komt een benzinebubble aan.

Maasbert Schouten staat buitenspel
De dynamische ondernemer struikelde over een AFM-boete en zit nu werkloos in zijn villa in Elst. De droom van Maasbert - Afab - Schouten ligt in duigen.

Verder in dit nummer:

â- Nieuws | Schäuble minister van Financiën: smetje geen bezwaar â- Analyse | Heineken is nog niet klaar voor een overname in Mexico â- Interview | Daniël Ropers (Bol.com) wil vooral 'aardig gevonden worden' â- Executive Life | Virusmakers en hackers hebben de smartphone ontdekt




FEM Business