Gemeente Achtkarspelen

Raadsvragen die ingediend zijn voor het vragenhalfuur van de raadsvergadering van vanavond.


---- --
28 oktober 2009

Vraag CDA-fractie vragenhalfuur do. 29 oktober 2009

Jeugdwerk Buitenpost en Augustinusga

---
Tijdens het dorpsbezoek van het CDA aan Buitenpost en uit diverse kranten deze week hebben we kennis genomen dat de besturen van de sociaal-culturele centra in die dorpen zich zorgen maken over de toekomst van het jeugdwerk. In Augustinusga speelt een gebrek aan vrijwillige bestuursleden, bij It Koartling worden 2 parttime beheerders niet meer direct gesubsidieeerd door de gemeente. Dit mede naar aanleiding van besluitvorming door de gemeenteraad.

Aangezien het CDA het sociaal cultureel werk en het vrijwilligerswerk in Achtkarspelen van groot belang vindt, is zij van mening dat de activiteiten wel door moeten gaan. Daarom stelt de CDA-fractie de volgende vragen:

1. In de krant wordt gesteld dat de gemeenteraad heeft bepaald dat de beheerders per januari 2010 niet langer direct gesubsidieerd worden, maar in dienst komen van het centrum. De subsidie voor de beheerders wordt dan direct gekoppeld aan activiteiten voor kinderen en jongeren van It Koartling. Klopt het dat de besluitvorming van de gemeenteraad direct tot gevolg heeft dat de beheerders thans in dienst komen van het centrum (It Koartling)?
2. Volgens het bestuur van It Koartling is het in dienst nemen van de beheerders onbetaalbaar. Moeten de beheerders persé in dienst worden genomen of zijn er andere alternatieven mogelijk? Is het college hierover in gesprek met het bestuur om mee te denken naar een passende oplossing?
3. Kan de Vrijwilligerscentrale en/of het servicepunt vrijwilligers Achtkarspelen voor het bestuur van Augustinusga nog een belangrijke rol spelen door het bestuur in contact te brengen met vrijwilligers?

Namens CDA-fractie
Tsjikke Krol-Buma


---- --
CDA-Achtkarspelen

VRAGEN-HALFUURTJE GEMEENTERAADSVERGADERING
DONDERDAG 29 oktober 2009.

Vragen van de CDA-fractie van de Gemeente Achtkarspelen aan het College van B&W Betreft: Parkeren Stationsstraat en Herbrandastraat. .

Geacht college,

De C.D.A fractie is zeer content met de extra parkeer gelegenheid aan de noordzijde van het station, en de inrichting van en nabij het station. Dit is een geweldige stap voorwaarts in de oplossing van de parkeerproblematiek rond het station en gemeentehuis.

Maar...wat schets onze verbazing : Het nieuwe parkeerterrein is half bezet, en in de Stationsstraat en de Herbrandastraat wordt nog steeds geparkeerd. Het komt ons voor dat het 'langparkeerders' zijn: treinreizigers en ook werknemers die in dit gebied hun werk hebben. Dus nog steeds voor de aanwonenden veel overlast, en bijkomend een slechte doorstroming en verkeershinder.

Vraag aan het College:

1: Is het College het eens met de C.D.A fractie dat de situatie in de Stationsstraat en de Herbrandastraat ondanks de uitbreiding van parkeergelegenheid aan de noordzijde van het station nog steeds niet het gewenste effect heeft.
2: Ziet het college mogelijkheden hier maatregelen voor te treffen, en zo ja welke en op welke termijn ?

Namens de CDA-fractie,
F. Roorda


---- --
---
File: Vraag GBA over vragenlijst evaluatie papierinzameling.docx Result: antiword returned 256: Invalid request code



Vraag voor het vragenhalfuur 29/10-09

Onderwerp: De Friese Wouden en Caparis NV samen.

De Friese Wouden en Caparis zijn een samenwerking aangegaan. Als de samenwerking bevallen dan is een samenwerking tussen Caparis en de gehele Kwadrantgroep -de koepelorganiatie waarvan De Friese Wouden een onderdeel is- een logische vervolgstap. Over een jaar wil men het resultaat evalueren.

Hoe verhoudt zich deze stap van Caparis tot het concept-businessplan waar men vorig jaar mee spiegelde en op basis waarvan deze raad het nieuwe bestuur van Caparis het voordeel van de twijfel gaf en een zak met geld.

Voorzitter, graag uw mening aan de hand van 3-tal vragen over deze stap van Caparis.
1. Redt Caparis het niet zelf om doelen te halen, of is er juist sprake van een stap uit macht.


2. Ik hoop vooral dat het beter wordt voor onze doelgroep, de medewerkers van Caparis. Is dat in uw beleving het geval?

En als laatste.


3. Gaat deze samenwerking Achtkarspelen geld kosten of levert het wat op of is dat onduidelijk gebleven.




Gemeente Achtkarspelen