Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe Photoshop Lightroom 3 Bèta beschikbaar

Nieuwe Lightroom Bèta zorgt voor snellere prestaties en betere beeldverwerking

Amsterdam, 29 oktober 2009 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) introduceert Adobe® Photoshop® Lightroom® 3 Bèta voor Macintosh en Windows®, een publieke preview van nieuwe en verbeterde functionaliteit in de aankomende release. Lightroom is de essentiële workflow-oplossing voor digitale fotografie die semi-professionele en professionele fotografen helpt om al hun foto's vanuit één applicatie te importeren, beheren, aanpassen en presenteren. Lightroom 3 Bèta is beschikbaar als gratis download op Adobe Labs en toont een preview van nieuwe functies die beschikbaar zullen zijn in Lightroom 3. De nieuwe functies bevatten onder meer foto's importeren op een intuïtievere manier, ruisreductie, tools voor het verscherpen van foto' s en verbeterde presentatiemogelijkheden. Adobe biedt fotografen de mogelijkheid om de nieuwe features te testen en feedback te geven op het product.

"Wij hebben veel baat bij de grote groep fotografen die gebruik maakt van Lightroom. Zij helpen de applicatie mee ontwikkelen en maken het een belangrijk onderdeel van hun fotografie-workflows", zegt Kevin Connor, vice president of product management for Professional Digital Imaging bij Adobe. "Op dit moment werken we hard aan Lightroom 3. Wij willen hierbij input van onze klanten om zo het best mogelijke eindproduct te kunnen leveren."

Nieuw in Lightroom 3 Bèta
Lightroom 3 Bèta is volledig herontworpen met efficiënte oplossingen voor het beter beheren van groeiende beeldbibliotheken en het verhogen van de reactiesnelheid met een kwalitatief betere processor. Binnen de bibliotheekmodule maakt een nieuw importsysteem het inladen van foto's intuïtiever. Gebruikers kunnen tevens de bron en de bestemming van hun afbeeldingen eenvoudiger specificeren. Daarnaast kunnen gebruikers standaard handelingen, metadata of bestemmingsinstellingen als presets programmeren.

Binnen de ontwikkelmodule kunnen gebruikers met behulp van een gereviseerde processor afbeeldingen van de hoogste kwaliteit creëren. De verbeterde Capture Sharpening- en Color Noise Reduction-functies zorgen voor uitstekende resultaten terwijl de details en het contrast van de afbeeldingen bewaard blijven. De nieuwe Grain-functie voegt een filmachtige textuur toe aan afbeeldingen. De twee nieuwe Vignette-instellingen zorgen voor een natuurlijker uiterlijk van de foto's.

Lightroom 3 Bèta bevat ook geavanceerde presentatiemogelijkheden, zoals de mogelijkheid om diapresentaties als video's te exporteren met audio en tekst. Deze kunnen geoptimaliseerd worden voor mobiele media of geplaatst worden op websites waar men video's kan delen. Nieuwe watermerkmogelijkheden stellen fotografen in staat om tekst of grafische informatie direct in een afbeelding in te sluiten om vervolgens de grootte, de positie en de transparantie aan te passen. Daarnaast kunnen fotografen persoonlijke print-layouts en instellingen bewaren voor later gebruik wat zorgt voor een betere controle over hun afbeeldingen.

Adobe Photoshop-familie
Adobe Photoshop CS4 en Photoshop CS4 Extended staan centraal in de Photoshop-familie. Deze software wordt vergezeld door oplossingen voor gebruikers van ieder niveau, die het beste resultaat willen behalen met hun digitale foto's. Photoshop Lightroom voorziet in de behoeften van semi-professionele en professionele fotografen en helpt hen om foto's optimaal te beheren, te vinden, te verbeteren en te presenteren. Adobe Photoshop Elements bevat eenvoudige en veelzijdige tools voor consumenten om hun foto's nog mooier te maken en veel mogelijkheden om hun foto's te delen met anderen. Tot slot kan iedereen die wel eens een digitale foto maakt, eenvoudig foto's verbeteren met Photoshop.com. Met deze gratis tool kunnen gebruikers foto's snel en eenvoudig delen op Photoshop.com of op sociale netwerksites.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe Photoshop Lightroom 3 Bèta is beschikbaar als gratis download voor zowel Macintosh als Windows-platforms. De Bèta en meer informatie is te downloaden op http://www.labs.adobe.com/downloads. Gebruikers kunnen hun feedback geven op de Lightroom-forums: http://forums.adobe.com/community/lightroom. Gebruikers kunnen ook in contact komen met Adobe via Twitter: http://www.twitter.com/adobesystemsNL . Zij kunnen ook de tag #AdobeLR3 toevoegen om tweets over de Adobe Lightroom 3 Bèta te vinden.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl of www.adobe.com .