Ingezonden persbericht

Rijswijk, 29 oktober 2009

Brabant is twee Lotto-miljonairs rijker

Twee Brabanders zijn een miljoen euro rijker. Beiden hebben met Lotto een miljoen euro bruto gewonnen. Tijdens de zaterdagtrekking van Lotto van 17 oktober en 24 oktober waren hun winnende nummers respectievelijk: 6-9-16-20-25-28 en 19-27-28-29-44-45. Beide winnaars zijn ontzettend blij met het prijzengeld en hebben mooie plannen. "We gaan een nieuwe auto kopen en mooie verre reizen maken," aldus een van de gelukkige winnaars.

Lotto Jackpot blijft oplopen
Zaterdag 24 november is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 8,5 miljoen euro.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.