Ingezonden persbericht


ROBERT TEN BRINK ZEGENT HUWELIJK TIJDENS START FAIRTRADE WEEK

Amsterdam, 29 oktober 2009 - Max Havelaar wil trouwen. Fair trouwen. De stichting daagt consumenten, winkeliers, de horeca en de politiek uit een verbintenis met Fairtrade aan te gaan. Daarom luidden bij de aftrap van de landelijke Fairtrade Week 2009 de klokken voor de Fairtrade Wedding. De aftrap vond vandaag plaats in de Brakke Grond in Amsterdam. Robert ten Brink zegende het huwelijk tussen alle genodigden en Fairtrade met de woorden "All you need is FAIR-trouwen". Aanwezig waren onder andere Floortje Dessing, Agnes Jongerius, tv-kok Jeremy Vermolen, Verkade-directeur Bert Markus en Jitske van Zanten-de Ruiter, brandmanager van Albert Heijn. De kick-off werd afgesloten met een bruid gekleed in een schitterende Fairtrade trouwjurk. "Tijdens de Fairtrade Week die tot en met 7 november duurt, willen wij meer bekendheid en zichtbaarheid geven aan eerlijke producten die onder Fairtrade-voorwaarden zijn verhandeld. Doel van de actie is meer omzet genereren voor boeren in ontwikkelingslanden. Onze boodschap is dan ook: kies vandaag, koop Fairtrade!", aldus Peter D'Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar, de non-profit keurmerkorganisatie voor Fairtrade. Om deze boodschap kracht bij te zetten, rijdt Stichting Max Havelaar de hele week met een Fairtrade SRV-wagen door het land. Deze nostalgische SRV-wagen is tot de nok toe gevuld met Fairtrade-producten. De rijdende supermarkt stopt op verschillende tussengelegen plaatsen, zoals Utrecht, Arnhem, Den Haag, Rotterdam en Meppel, waar activiteiten rondom de bus worden georganiseerd. Het blijft niet alleen bij een verbintenis met Fairtrade. Want mensen die met echt trouwplannen rondlopen, maken in het kader van de Fairtrade Week kans op een compleet verzorgde Fairtrade-bruiloft. Deze actie van Stichting Max Havelaar loopt sinds maandag 26 oktober via http://www.maxhavelaar.nl/nieuws/fairtrade-bruiloft.

Het Fairtrade-huwelijk bestaat onder andere uit een trouwjurk en trouwkostuum, de ceremonie, een huwelijksdiner, overnachting in een Fairtrade-hotelkamer en een Fairtrade-huwelijksreis. Zelfs de datum is al bekend, namelijk op World Fairtrade Day op 8 mei 2010. Dus alles is Fairtrade en gekeurd door Stichting Max Havelaar. Bijlagen:

- Programma Fairtrade Week 2009 van 29 oktober tot en met 7 november.
- Beeldmateriaal aftrap Fairtrade Week in de Brakke Grond. Fotobijschriften:

- Aftrap Fairtrade Week 2009 in Brakke Grond Amsterdam. Robert ten Brink spreekt met Andriana Landegent, ontwerpster van de Fairtrade-trouwjurk geheel gemaakt van Fairtrade-katoen.
- Vandaag konden mensen Fair-trouwen voor de Fairtrade SRV-wagen op de Dam in Amsterdam.

Start Fairtrade Week 2009 met als thema Fairtrade Wedding: een commitment voor het leven.
---

EINDE BERICHT