Connexxion


Gemeente Almere geeft inwoners korting op OV-chipkaart

Almere gaat, net als heel Nederland, over op de OV-chipkaart. Om de overgang zo aantrekkelijk mogelijk te maken heeft de gemeente Almere besloten om inwoners korting te geven op de aanschaf van een persoonlijke OV-chipkaart. Via de website www.connexxion.nl kunnen Almeerders hun persoonlijke OV-chipkaart aanschaffen voorEUR 1,50.

"Wij zijn blij dat de OV-chipkaart zo snel in Almere wordt ingevoerd. Wij bieden onze inwoners graag de mogelijkheid om de OV-chipkaart aan te schaffen voor een kleine prijs", zegt Arno Visser, wethouder Verkeer en vervoer in Almere. "Reizen met de OV-chipkaart betekent nog meer gemak. Het is een heel simpel systeem. Je houdt de kaart voor de kaartlezer als je de bus binnenkomt en als je weer naar buiten gaat. Het systeem rekent uit voor hoeveel je hebt gereisd. Daar hoef je zelf niet meer over na te denken. En wil je toch weten voor welk bedrag je gereisd hebt, kun je het aflezen op de kaartlezer of achteraf op de website www.ov-chipkaart.nl. Dat maakt reizen in Almere extra aantrekkelijk."

Bruno Bruins, Lid Raad van Bestuur Connexxion, is verheugd dat er in Nederland één groot OV-chipkaartgebied ontstaat: "Je kunt bij Connexxion met de OV-chipkaart van Noord-Holland helemaal naar Zuid-Holland reizen en ook in grote steden als bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag, Arnhem, Nijmegen, Utrecht en Almere wordt de OV-chipkaart geaccepteerd in de Connexxion-bussen. Voorlopig blijven bij Connexxion strippenkaarten en abonnementen ook nog gewoon geldig."