Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

DB stelt laatste begroting Oud-West vast

29 oktober 2009

Meer geld voor vrijwilligerswerk en buurtgericht werken, een nieuw clubhuis voor de speeltuin in het Bilderdijkpark, en meer aandacht voor de jeugd van Oud-West. Dat zijn enkele van de keuzes die het Dagelijks Bestuur (DB) van Oud-West maakt in de begroting van 2010. De deelraad van Oud-West bespreekt de begroting op 10 november.

Vanwege de fusie met De Baarsjes, Bos en Lommer, en Westerpark tot stadsdeel West per 1 mei 2010, is dit de laatste begroting van het stadsdeel Oud-West. DB-leden Bouwe Olij en Yvonne Lammers: "Na twintig jaar houdt het stadsdeel Oud-West als organisatie op te bestaan. De wijk Oud-West blijft en zal ook in het nieuwe stadsdeel een herkenbare en actieve wijk zijn met enthousiaste, betrokken bewoners en ondernemers."

De begroting is opgesteld in een economisch moeilijke periode. Het DB heeft een aantal prioriteiten gesteld. Zo blijft er veel geld voor onderhoud van de straten en pleinen. Afgelopen jaar is de vernieuwing van de De Clerqstraat afgerond. In 2010 starten een aantal kleinere projecten: het opknappen van de Potgieter(speel)straat, de Loots(speel)straat en het schoolplein van de Vlinderboom. De inkomsten uit betaald parkeren worden hier deels voor gebruikt. Er is geld voor het Ondernemershuis, en de speciale contactpersonen voor ondernemers (`winkelstraatmanagers') blijven gehandhaafd. Voor de jeugd van Oud-West zijn er extra activiteiten, bijvoorbeeld in het jongerencentrum. Ook stelt het DB voor de cultuur-historisch zo bijzondere Bellamy-buurt aan te pakken. Met bewoners en ondernemers zal daarover volgend jaar uitgebreid worden gesproken.

Zie ook

Programmabegroting 2010

---

Zie het origineel