Beachduo Remmers/Van Gestel stunt in China


SANYA, 20091029 -- De Nederlandse beachtalenten Danielle Remmers(20) en Sophie van Gestel(18) hebben voor een verassing gezorgd tijdens het SWATCH WorldTour beachvolleybaltoernooi in Sanya, China. Ze versloegen vanmorgen overtuigend het als achtste geplaatste, Canadese duo Lessard-Martin in de tweede ronde van het toernooi.

Afgelopen woensdag wist het team zich al door de kwalificatieronden te spelen. Door hun winst in het hoofdtoernooi eindigen ze in elk geval bij de eerste negen in het toernooi. Morgen spelen ze verder in de derde ronde en kunnen later ook hun Nederlandse collega's Keizer en Van Iersel nog tegenkomen.

De twee dames verbleven al een week voorafgaand aan het toernooi in China om te kunnen acclimatiseren en te trainen.
"We moesten de afgelopen week weer enorm wennen aan de hitte, het tijdsverschil, een nieuwe bal en het buiten zijn, " verklaart Remmers op haar website. De afgelopen weken trainden de twee in een met zand gevulde sporthal in Scheveningen.

Het is het eerste toernooi waarin van Gestel weer aan de zijde van Remmers actief is, na een blessure van enkele maanden. Het beachvolleybalseizoen van 2009 wordt begin november met een toernooi afgesloten in Phuket, Thailand. Het uiteindelijke doel van het duo is deelname aan de Olympische Spelen in Londen in 2012.





Ingezonden persbericht