Nieuwe merken Bridgis vereenvoudigen gebruik geografische data


TIEL, 20091029 -- Bridgis presenteert vier gloednieuwe merken voor het gebruik van geografische data. Met Geo Webservices, Geoshop de Coördinatie, de Populator en de Valuator staat een stevig fundament van database en softewaremodules waarop klanten met een gerust hart al hun toepassingen kunnen bouwen. Bridgis maakt het gebruik van geografische informatie nu nog laagdrempeliger, ook voor wie tot nu toe meende dat die informatie te ingewikkeld of te duur was.

De functie van informatie is voor de gebruiker belangrijker dan de achterliggende techniek. Een functionele combinatie van dataservices op de productlijn data maken - data kopen - informatie maken - informatie kopen, inspireerde Bridgis tot de vier nieuwe merken. Geo Webservices verkoopt data via een XML-request, Geoshop de Coördinatie is een on line shop voor snelle en nauwkeurige databestellingen, de Populator levert informatie over aantallen personen in een gebied en de Valuator berekent de productie en toegevoegde waarde, zeg maar het Bruto Binnenlands Product op microniveau. De vier nieuwe portalen bundelen 17 jaar ervaring in geografische data en informatie op een hedendaagse manier, voor een onbegrensde hoeveelheid gebruikers.

Onbegrensde mogelijkheden
Met ruimtelijke gegevens en informatie over geografische objecten zijn de mogelijkheden vrijwel onbegrensd. De techniek is nu zo ver gevorderd dat niemand nog data hoeft te hebben om ze te kunnen gebruiken. Internet maakt het mogelijk om data te gebruiken op het moment dat er behoefte aan is. Het werd het motief van Bridgis in de transitie van datahandelaar naar leverancier van webservices.
Aan de basis van Bridgis' services ligt een groot en breed samengesteld datalab in de vorm van een spatial database met tientallen datalagen. Daarnaast worden dataservices van derden aangeroepen. Het datalab is opgebouwd rond Bridgis Adreslocaties® zodat alle gegevens op adresniveau zijn terug te voeren tot de gebouwvlakken in de topografische kaart. Kijk voor meer informatie op www.bridgis.nl, www,decoordinatie.nl, www.geo-webservices.nl, www.valuator.nl en www.populator.nl.

Bridgis
Bridgis is specialist in het ontwikkelen, combineren en toegankelijk maken van geografische informatie. Het bedrijf integreert geografische databestanden van gerenommeerde datapartners in het datalab en maakt deze toegankelijk via doelgroep- en toepassingsgerichte geo-portalen zoals innovatieve geo-webservices, Geoshop de Coördinatie, de Populator® en de Valuator. Bridgis levert aan vele overheden, bedrijven en advies- en onderzoeksbureaus die actief zijn op het gebied van vastgoed, milieu en externe veiligheid, mobiliteit en marketing.

Beeld: De vier nieuwe merken van Bridgis





Ingezonden persbericht