Meneer Kaktus introduceert een nieuw monetair stelsel


MAASSLUIS, 20091029 -- Pepernoten, iedereen eet ze in de maand november t/m 5 december. Meneer Kaktus heeft uitgevonden dat je nog veel meer met pepernoten kunt doen; je kan er de pepernotencode mee spelen en kinderen op scholen leren met geld om te gaan. Een fantastisch idee vindt de deelgemeente IJburg van Amsterdam.

De deelgemeente heeft dan ook besloten alle medewerking te verlenen. In IJburg komt een grote tent te staan waar Sinterklaas in resideert vanaf het moment dat hij voet aan wal zet in Nederland. In deze tent wordt het pepernotencode spel iedere dag gespeeld. De pepernoten met code geven kinderen en ouders allerlei voordelen, cadeaus en verrassingen in de winkels van IJburg en in de grote tent. Tijdens de Sinterklaas voorstellingen is ook Meneer Kaktus aanwezig om samen met Sint het pepernotencode spel te spelen. Op scholen op IJburg, en ver daar buiten, leren de kinderen hoe ze met een pepernoot geld kunnen verdienen, zodat de scholen extra financiele middelen krijgen voor leuke dingen.

Sinterklaas heeft samen met zijn band een mooie, verfrissende Sinterklaas cd gemaakt met oude en nieuwe liedjes waar tussendoor Sint verhaaltjes verteld over onderwerpen waar kinderen dagelijks mee te maken kunnen hebben. Zoals passend in deze tijd, hebben Sinterklaas en Meneer Kaktus besloten om met de opbrengsten van zowel de pepernotencode, de voorstellingen als de Sinterklaas cd het Nationaal MS Fonds te ondersteunen.

Meer informatie:
Pepernotenkantoor: 020 - 496 97 11

Of, vanaf 29 oktober 2009 18.00 uur:
www.pepernotencode.nl
www.sintsteuntms.nl





Nationaal MS Fonds