NetIQ biedt verbeterde security voor Active Directory


Grondige toegangscontroles beschermen kritische data en verminderen werkdruk rondom compliance vraagstuk

ALPHEN AAN DEN RIJN, 20091029 -- IT-organisaties worden geconfronteerd met diverse uitdagingen op het gebied van beheer, controle en beveiliging van de Microsoft Active Directory. De beveiliging en de interne controles worden steeds kritischer omdat het niet meer alleen gaat om de toegang van gebruikers, maar ook om het terugdringen van menselijke fouten, het aantonen van compliance en het verbeteren van de service delivery. NetIQ, onderdeel van Attachmate, heeft om de Active Directory efficiënter te beheren en te beveiligen, NetIQ Directory & Resource Administrator 8.5 en NetIQ Group Policy Administrator 6.1 op de markt gebracht.

Administratieve en eindgebruikerprivileges worden door NetIQ Directory & Resource Administrator gecontroleerd en beheerd. De oplossing centraliseert auditing en rapportage, automatiseert herhaalde activiteiten - zoals user provisioning, wachtwoord- en privilegebeheer - en past de security en management policies toe. NetIQ Group Policy Administrator biedt een veilige offline bewaarplek voor het beheer van Group Policy Objects, waardoor IT-organisaties voor het beheer van hun Windows-omgevingen de Microsoft Group Policy volledig kunnen benutten. Met geavanceerde gedetailleerde offline RSOP-modellering, analyse en ondersteuning van domeinbeheer kunnen organisaties het effect van de Group Policy Objects op hun productieomgeving beter voorspellen, eenvoudiger voldoen aan compliance en bovendien hun service onderbrekingen minimaliseren.

"Organisaties worden steeds afhankelijker van de Active Directory ter ondersteuning van hun business behoeften. Bedreigingen zoals inconsistente administraties, security issues en incomplete data komen steeds vaker voor", aldus Michel van der Laan, Sales Director Security bij Attachmate/NetIQ. "Deze nieuwste versies van NetIQ Directory & Resource Administrator en NetIQ Group Policy Administrator helpen beheerders bij deze uitdagingen. Door het delegeren van privileges voor specifieke administratieve taken eenvoudiger te maken en de handhaving van policies te vereenvoudigen met een grotere compliance auditing en rapportage kunnen organisaties de werkdruk rondom Active Directory verminderen. Tegelijkertijd nemen de risico's die samenhangen met het beheer van deze kritieke systemen drastisch af."

Om organisaties te helpen hun waardevolle zakelijke en gebruikersgegevens in Active Directory te beschermen, heeft NetIQ de volgende functies toegevoegd:

NetIQ Directory en Resource Administrator 8.5
* Configureerbare auditing en rapportage waarin in detail de wijzigingen die binnen de Active Directory zijn aangebracht worden weergeven. Hiermee kunnen schadelijke activiteiten worden geïdentificeerd en kan de data beter worden beschermd.
* De schaalbare audit log opslag beschermt audit registraties tegen ongeautoriseerde bewerkingen. Bovendien wordt de opslagbehoefte drastisch verminderd.
* Door diepgaande toegangscontrole en de mogelijkheid tot klantspecifieke aanpassingen kunnen de rapportages alleen worden gezien door diegenen die specifiek toegang nodig hebben. Met deze controle wordt de blootstelling van bedrijfskritische gegevens geminimaliseerd en wordt er toch voldaan aan de auditing en rapportage-vereisten.
* Verbeterde ondersteuning voor Microsoft Windows Server 2008 en Active Directory 2008.

NetIQ Group Policy Administrator 6.1
* Veilig offline change management functie die de businessimpact van veranderingen binnen de Group Policy Obejects modelleert en voorspelt.
* Ondersteuning voor Microsoft Windows Server 2008 (inclusief Group Policy preferenties), Active Directory 2008 en Microsoft SQL 2008.
* Compatibiliteit en integratie met Centrify Corporation DirectControl. Hiermee wordt, op Active Directory gebaseerde, authenticatie en toegangscontrole voor niet-Microsoft-systemen, webapplicaties, databases en ERP-toepassingen en opslagsystemen met Microsoft Active Directory geïntegreerd.

Beschikbaarheid en prijzen
NetIQ Directory & Resource Administrator 8.5 en NetIQ Group Policy Administrator 6.1 zijn per direct beschikbaar. Voor meer informatie bezoek www.netiq.com.


Over NetIQ
NetIQ, onderdeel van Attachmate, is wereldwijd marktleider op het gebied van systeem en security management. Met meer dan 12.000 klanten in ruim zestig landen, halen de NetIQ-oplossingen het maximale uit technologie-investeringen. De oplossingen verbeteren het IT-proces die resulteren in meetbare kostenbesparingen. Meer informatie over de bekroonde NetIQ-producten voor IT Process Automation, Systeem Management, Security Management, Configuration Audit en Control, Enterprise Management en Unified Communications Management, is te vinden op www.netiq.com.


Copyright© 2009 NetIQ Corporation. All Rights Reserved. NetIQ, the NetIQ logo and AppManager are registered trademarks of NetIQ Corporation in the USA and other countries. All other trademarks, trade names, or company names referenced herein are used for identification only and are the property of their respective owners.





Ingezonden persbericht