NEN


Nieuwe NEN-cursus elektrotechniek: veilige bedrijfsvoering implementeren

maandag 22 juni 2009, 14:39

NEN organiseert op 29 oktober 2009 in Delft de cursus NEN 3140 en NEN-EN 50110-1: veilige bedrijfsvoering implementeren. De cursus behandelt de procedures voor het invoeren van NEN 3140 in de organisatie en gaat in op de toekomstige wijzigingen van deze norm op het gebied van elektrotechniek.

De cursus besteedt aandacht aan het opstellen van werkvoorschriften, het bepalen, beschrijven en borgen van de taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden, het organiseren van een opleidingstraject en het opzetten van een aanwijsbeleid en -procedure.

Voor wie bestemd?
De cursus is bestemd voor installatie- en werkverantwoordelijken, hoofden technische dienst, facilitair managers, gebouweigenaren en
-beheerders en leidinggevenden van servicetechnici. Voor het volgen van deze cursus is elektrotechnische kennis en ervaring op mbo-niveau vereist.

Vakkundige informatie vanuit de bron
De docent Pouw Jongbloed is voorzitter van zowel de normcommissies Elektrische uitrusting van machines als Interpretatie NEN 1010. Ook is hij lid van de normcommissie Werkvoorschriften en bestuurslid van de Stichting Persoonscertificatie Elektrotechniek.