Ingezonden persbericht


Persbericht Den haag

Korzo cadeau aan jarig Nederlands Dans Theater: present of Past

Present of Past - Korzo producties & Holland Dance Festival Met: Amos Ben-Tal, Cora Bos-Kroese, Tessa Cooke, Joeri Dubbe, Pedro Goucha, Gerard Lemaitre, Jérôme Meyer, Martino Müller, Philip Taylor.

Do. 29 okt.19.00 uur (première)
Vr. 30 okt.19.00 uur.
Za.31 okt. 17.00 uur
Za.31 okt. 21.00 uur (na afloop P.o.P After-party)

Normaal E 17,50 / UITpas E 15,00 / CJP E 10,00
Korzo5HOOG
Fotografie: Robert Benschop
Present of Past is een lint van korte performances door voormalig dansers bij het Nederlands Dans Theater die later in hun loopbaan furore maakten als choreograaf bij Korzo producties. Een reeks van bekende gezichten creëren een ode aan een gedeeld verleden: openhartig, brutaal, confronterend, grappig, warmbloedig, anekdotisch en altijd vol passie voor de dans. Volg de ontwikkelingen en de verhalen achter deze bijzondere productie op http://hollanddance.ning.com/profile/PresentofPast.

Het Nederlands Dans Theater en het Korzo productiehuis voor dans vormen de stevige fundamenten van Dansstad Den Haag en in bredere zin van de dans in Nederland. Zij delen een geschiedenis en het heden: dansers van het Nederlands Dans Theater maakten later in hun loopbaan furore als choreograaf bij Korzo producties. Vandaar dat het tijd is voor een cadeau van Korzo voor de 50-jarige jubilaris: Present of Past viert de bijzondere ontmoeting tussen de danser van het Nederlands Dans Theater en de Korzo choreograaf.

Eén van die eerste ontmoetingen kwam in het prille bestaan van Korzo tot stand met de productie Flying Solo (1992) van Phillip Taylor, toonaangevend danser bij het Nederlands Dans Theater die daarnaast zijn eigen choreografieën creëerde. Een recente ontmoeting tussen Korzo en het NDT vond plaats tijden de laatste editie van het jaarlijks door Korzo georganiseerde mini-festival 'Here we Live and Now'; dé springplank voor Haagse choreografietalenten. Voormalig NDT-danser Joeri Dubbe viel op tijdens deze avond met zijn eerste Korzo choreografie: Prospect Future (2009). 'Vrijwel alle invloeden uit het NDT-verleden komen voorbij (....). Het knappe is dat Dubbe van al die invloeden een eenheid weet te maken.' (NRC Handelsblad)

Meer verhalen over deze ontmoetingen tussen de danser van het Nederlands Dans Theater en de Korzo choreograaf kunt u vanaf nu volgen op de speciale Present of Past pagina van Holland Dance festival TV, de interactieve website van het Holland Dance Festival. In de aanloop naar en tijdens het festival zullen hier regelmatig nieuwe verhalen worden geplaatst over de deelnemende choreografen en het repetitieproces. Kijk op: http://hollanddance.ning.com/profile/PresentofPast