Ingezonden persbericht


Almere, 19 oktober 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 44-45

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl

Dansclick 7 - Dans
Ontmoet twee jonge choreografen die klaar staan om de schouwburgen te bestormen. Het recept: een warming-up, twee choreografieën en een après-dans, waar u kunt praten met de dansmakers. In 'Crying Of My Mother' vertellen Muhanad Rasheed en zijn dansers over hun geboorteland Irak. Hildegard Draaijer gaat in 'Hotel het verloren kind' terug naar het fundament: de moeder.

Donderdag 29 oktober 20.30 - 22.30 uur
Prijs E 17,50

Fotograaf: Maarten Evenhuis

Purper - Cabaret
Purper leverde afgelopen jaar weer een puik programma af met 'Purper sinds 1980': "Een show die kwalitatief boven het gemiddelde uitstijgt. Simpelweg omdat hier mensen op het podium staan die hun vak verstaan", schreef De Telegraaf. Dit keer gaat Purper terug naar haar 'roots': gekte in close harmony. Het wordt een avond vol muzikale hoogstandjes, betoverende klanken, medleys en prachtige liedjes gebracht in een concertante vorm. Alles licht van toon en kleur, waarbij de oppervlakkigheid verre wordt gehouden, en met kolderachtige, Purperiaanse humor als cement. Met nieuwkomer Tony Neef.

vrijdag 30 oktober 20.15 - 22.15 uur
Prijs Rang 1 E 25,- | Rang 2 E 22,50 | Rang 3 E 20,- | Rang 4 E 15,-

Fotograaf: Roy Beusker

Ocobar & Frank Lammers- Theaterconcert
Country is in Amerika 'a way of life'. Countrysterren zijn daar onsterfelijke helden en heldinnen. Toch is er maar één de grootste: Hank Williams, bijgenaamd de 'Cadillac Cowboy'. Na zijn tragische dood in 1953 op de achterbank van een auto - tussen twee schnabbels in - probeert zijn zoon Hank Williams II het stokje over te nemen. Helaas mist deze corpulente, zwaar bebrilde telg het talent van zijn vader. Pas met de komst van kleinzoon Hank Williams III, net als zijn opa ook niet bepaald het braafste jongetje van de klas, komt de country weer tot ons zoals die ooit bedoeld is: ruig, poëtisch, droevig, energiek en anarchistisch. Muziektheatergroep Ocobar neemt met acteur Frank Lammers het leven van de drie als basis voor een voorstelling vol muziek, gesprongen snaren, liefdesperikelen en generatieconflicten. 'De Cadillac Cowboy', oftewel: de vader, de zoon, de kleinzoon en de heilige snaar.bewerkt. Maar ook de eigen hits komen voorbij, alles begeleid door een vijfkoppige band.

Vrijdag 30 oktober 20.30 - 22.30 uur
Prijs E 20,-

Fotograaf: Ben van Duin

Een vijand van het volk - Toneel
Het nieuwe gezelschap Toneelgroep Maastricht koos Vijand van het volk van Ibsen (1882)als eerste voorstelling. ''Artistiek leider Arie de Mol bezorgt de groep met zijn frisse, zwierige en aanstekelijke aanpak een sterkte start'' (Volkskrant 12 oktober 2009). Dokter Stokman ontdekt dat het bronwater van een kuurbad verontreinigd is en de gezondheid van de badgasten in gevaar brengt. Als blijkt dat zijn bevinding catastrofale gevolgen heeft voor de plaatselijke economie, keert de gemeenschap zich tegen hem. Een keiharde, genadeloze wereld, waarin financiële belangen de dienst uitmaken en vrienden in een handomdraai vijanden worden.

Gratis Inleiding 19.15 uur

Zaterdag 31 oktober 20.15 - 22.15 uur
Prijs Rang 1 E 22,50 | Rang 2 E 20,- | Rang 3 E 17,50 | Rang 4 E 12,50

Fotograaf: Leo Veger

Fernando Lameirinhas & Friends - Theaterconcert
Vertrouwd en nieuw smelten samen in één muzikaal programma, 'Saudade do Futuro' (heimwee naar de toekomst). Lameirinhas geeft in zijn theaterconcert ruimte aan twee jonge talenten die het publiek verrassen met hun eigentijdse sound. Daisy Correia (Portugal-Nederland) en Dina Medina (Kaapverdië-Nederland) creëren door de dualiteit van hun verschillende culturen een eigen identiteit.

Zaterdag 31 oktober 20.30 -22.30 uur
Prijs E 22,50

Fotograaf: Kees Tabak

golden Earring - theaterconcert
Onze nationale rock-'n-roll trots gaat maar door. Sinds 1992 bezoekt Golden Earring de theaters en worden de vele fans getrakteerd op (bijna) alle publieksfavorieten uit ruim veertig jaar Earring-historie. Plugged of unplugged, onverslijtbare hits als 'Radar Love', 'Twilight Zone' en 'Just A Little Bit Of Peace In My Heart' op zakformaat. Rock-'n-roll komt immers uit het hart en niet uit de volumeknop. Barry, Cesar, George en Rinus hebben er nog steeds plezier in!

woensdag 4 november 20.15 - 22.15 uur
Prijs Rang 1 E 32,50 | Rang 2 E 30,- | Rang 3 E 27,50 | Rang 4 E 20,- (geen paskorting)

Fotograaf: Marcel Koeleman

Vincent bijlo - cabaret
Als u een chronisch lachtekort hebt opgelopen en uw bloeddruk onder invloed van de dagelijkse ergernissen zorgwekkend is gestegen, kom dan naar 'Verlicht'. Als u mensen en dingen niet meer in het juiste licht kunt plaatsen, kom dan naar 'Verlicht'. Als u nog steeds niet weet waarom de dingen zijn zoals ze zijn en lopen zoals ze lopen, kom dan naar 'Verlicht'. Als u twijfelt aan de zin van alles, kom dan naar 'Verlicht'. Cabaretier, schrijver en radiomaker Vincent Bijlo meent dat in de wereld van het kijken erg weinig wordt gezien. We worden verblind door het daglicht van de waan en dat is niet het licht waar het om gaat. Kom dus langs. Want 'Verlicht' verlicht.

Woensdag 4 november 20.30 - 22.30 uur
Prijs E 20,-

Fotograaf: Arjan Benning

Noot voor de redactie /