Ingezonden persbericht


19 oktober 2009:
Persbericht:

Europese Liszt Nacht doet Utrecht aan

Op 29 oktober om 20.15 uur zal de Europese Liszt Nacht tijdens het 3de Franz Liszt in Vredenburg Festival Vredenburg Leidsche Rijn aandoen. Voor de derde maal bundelen de drie grote Liszt Concoursen van Europa (Boedapest, Weimar en Utrecht) de krachten met een uitgebreide prijswinnaarstournee door het Europa van Franz Liszt. De Europese Liszt Nacht in Vredenburg Leidsche Rijn is de finale van deze tournee. Na concerten in Boedapest, Raiding, Bayreuth en Weimar presenteren Vitaly Pisarenko (winnaar Utrecht 2008), László Borbély (winnaar Boedapest 2006) en Olga Kozlova (winnaar Weimar 2006) een spannende avond met natuurlijk veel muziek van Franz Liszt, maar ook met andere monumenten uit het pianorepertoire van onder anderen Bartók en Tsjaikovski.

Met voorprogramma om 19.30 uur!
Sneak preview: Liszt's Dance with the Devil

De pianiste en filmmaakster Ophra Yerushalmi maakt een documentaire over de componist en pianist. Voorafgaand aan de Europese Liszt Nacht kunt u een exclusief voorproefje van dit 'work in progress' bekijken. 'Liszt's Dance with the Devil' is een documentaire over Liszt en zijn innerlijke tweestrijd tussen de verleidingen van zijn roem als pianovirtuoos en zijn zoektocht naar spiritualiteit als componist.

Donderdag 29 oktober 2009, 20.15 uur
Vredenburg Leidsche Rijn
Europese Liszt Nacht met Vitaly Pisarenko, László Borbély & Olga Kozlova Voorprogramma om 19.30 uur: Sneak preview: Liszt's Dance with the Devil Kaarten via www.vredenburg.nl of 03-2314544

Eerdere concerten in Boedapest (22 oktober), Raiding (23 oktober), Bayreuth (26 oktober) en Weimar 27 oktober)



Ingezonden persbericht