Gemeente Hattem

Persbericht

Hattem, 22 oktober 2009

Let op EMBARGO
Tot donderdagavond 29 oktober 2009, 21.00 uur

Mevrouw A.A. Nitrauw-Liefers
benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau

Op donderdagavond 29 oktober a.s. wordt mevrouw A.A. Nitrauw-Liefers (Anneke, 1944) benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester van Hattem, de heer drs. J.W. Wiggers, zal mevrouw Nitrauw de bij de onderscheiding behorende versierselen uitreiken tijdens het feestelijke concert in het kader van het zilveren jubileum van het Anton Pieck Museum. Het concert vindt plaats in de Grote of Andreaskerk in Hattem, aanvang 20.15 uur.

Mevrouw Nitrauw is, sinds de oprichting van het museum in 1984, werkzaam als conservator : mevrouw zorgt voor het dagelijks functioneren van het museum en organiseert de tentoonstellingen en andere evenementen. Mevrouw Nitrauw is geen 'gewone conservator'. Mevrouw heeft zichzelf ontwikkeld tot een zeer kundig conservator met een grote kennis van zaken. Dat zij zich hierbij gespecialiseerd heeft tot dé Anton Piek-kenner bij uitstek mag geen twijfel leiden. Zij is de absolute "Kennis vraagbaak" over Anton Pieck en zijn werk. Mede door haar communicatieve vaardigheden heeft zij een zeer groot sociaal netwerk opgebouwd waardoor ze zeer snel veel zaken weet te organiseren ten gunste van het museum. Daarnaast is zij dé contactpersoon van het museum met de familie Pieck en met 'De Efteling', waar Anton Pieck de geestelijk vader van het sprookjesbos van was.

Mevrouw is gedurende de 25 jaar van haar conservatorschap een zeer belangrijke motor gebleken (en gebleven) voor het museum. Zij is altijd inzetbaar, ook buiten de normale 'werktijden': extra begeleiding tijdens de avonduren, openstelling op zaterdagen, vergaderingen, etc. niets is haar teveel. Mevrouw leeft voor het museum en is daadwerkelijk zeven dagen per week 24 uur per dag inzetbaar voor haar museum.

Van mevrouw Nitrauw mag zonder enige terughoudendheid worden gemeld dat zij zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen hierbij heeft geïnspireerd. De wijze waarop zij zeer lange tijd maatschappelijk heeft gefunctioneerd - en nog steeds functioneert - onderscheidt betrokkene van anderen en getuigt van een karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling.

Einde persbericht.