Ingezonden persbericht


Aankondiging

Vierde debatavond in de Rode Hoed op 29 oktober over: 'De toekomst van de landbouw en ons voedsel'

Nieuwe perspectieven voor voedsel

Organisatie: Centrum voor Landbouw en Milieu en Biologica i.s.m. De Rode Hoed. Debatleiding: Felix Rottenberg
Aanvang: 20.00 uur in de Grote Zaal.

Er zijn veelbelovende lokale en internationale initiatieven gericht op duurzame voedselsystemen, zoals stadslandbouw, biologische landbouw, MSC vis, klimaatlabeling en duurzame soja. Wat zijn de perspectieven daarvan? Zijn dit soort initiatieven voldoende of zijn er meer fundamentele hervormingen van het voedselsysteem nodig? Zo ja, wat voor hervormingen, en welke partijen kunnen daarbij een rol spelen? Bieden coöperatieve landbouw, winkels en banken een alternatief? Hoe gaan grote retailers zich ontwikkelen?

Prof. Tim Lang van het Centre for Food Policy van de City University London spreekt over ons voedselbeleid voor de 21ste eeuw onder de titel: Can we grow enough, sustainably and healthily food? Marc Jansen directeur CBL, de brancheorganisatie van supermarkten gaat vervolgens in op het thema duurzaamheid in de supermarkt en de resultaten met MSC labelling van vis.

De voertaal op deze avond is Engels, met uitzondering van de lezing van Marc Jansen.

Noteer alvast: de volgende debatten in de reeks zijn op 10 november, 18 november en 1 december.

Deze debatreeks is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Mediapartners zijn De Volkskrant en Foodlog.nl. Op Foodlog.nl wordt telkens verslag gedaan en discussie gevoerd over het laatste debat.