Gemeente Zwolle

Fietsenoverlast 'kop' Diezerstraat en Oude Vismarkt aangepakt

Datum uitgave persbericht: 10/27/2009

Zwolle pakt de onveilige situatie door fout geparkeerde fietsen en bromfietsen op de locatie Diezerstraat/ Oude Vismarkt aan. De locatie is door burgemeester en wethouders aangewezen als gebied waar het verboden is fietsen en bromfietsen onbeheerd buiten de stallingruimte te plaatsen. Voordat in het gebied wordt gehandhaafd, houdt de gemeente donderdag en vrijdag een ludieke actie om fietsers en bromfietsers te informeren over de nieuwe maatregel.

Ludieke acties

De handhaving op de `kop' van de Diezerstraat/ Oude Vismarkt moet ervoor zorgen dat de veiligheid en leefbaarheid wordt verbeterd. Fietsers en bromfietsers worden eerst met een ludieke actie gevraagd om gebruik te maken van de vrije stallingen. Fietsers die hun tweewieler in de stalling zetten worden beloond met een cadeautje. De actie is op donderdag 29 oktober van 16.00 tot 20.00 uur en op vrijdag 30 oktober van 11.00 tot 15.00 uur.
De positief getoonzette actie past in het stallingsbeleid van de gemeente: Zwollenaren moeten zich zelf verantwoordelijk (gaan) voelen voor het ordentelijk stallen van hun fiets, zodat de binnenstad voor iedereen aangenaam en goed te bezoeken blijft.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 27-10-2009 tot 26-11-2009