NEN


Oprichting Nederlands normplatform voor LNG vulstations

donderdag 29 oktober 2009, 13:40

Tijdens het overleg van NEN-normplatform `Aardgas vulstations' over LNG en LNG toepassingen, was er voldoende aanleiding om een vervolgtraject op te zetten.

Zowel nationaal als internationaal is er behoefte om een vervolgtraject op te zetten om zowel nationaal als internationaal afspraken te ontwikkelen voor LNG vulstations. Een vervolgoverleg vindt plaats op 30 oktober.

Tijdens het afstemmingsoverleg in juni zijn knelpunten en (markt)behoeften geïdentificeerd waar normalisatie en/of certificatie een oplossing kunnen bieden in de LNG-keten. Een van de uitkomsten van dit overleg is dat er behoefte is om voor LNG vulstations afspraken te maken die aansluiten op internationale ontwikkelingen en anderzijds de Nederlandse situatie aanvullen, bijvoorbeeld op het gebied van vergunningverlening.

Hierbij gaat niet alleen om LNG als branstof voor voertuigen maar ook als toepassing bij vaartuigen. Op internationaal niveau zal een aanvang worden gemaakt met het ontwikkelen van ISO normen voor CNG en LNG vulstations. Om aan dit proces input te geven is het van belang dat ook op nationaal niveau een werkgroep wordt ingericht, die ook de internationale ontwikkelingen gaat schaduwen.

Het doel van het vervolgoverleg op 30 oktober is om een traject vast te stellen voor het ontwikkelen van documenten op het gebied van LNG vulstations én hiervoor een werkgroep op te richten.

Voor meer informatie over deze dag kunt u contact opnemen met Shyreen Dahoe (energy@nen.nl of 015-2690181).

zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN Energiemail (Publicatie)