Gemeente Valkenswaard

hulpverleningsvoertuig Brandweer officieel in gebruik genomen

Nieuw hulpverleningsvoertuig Brandweer officieel in gebruik genomen


Op maandag 26 oktober jl. is het nieuwe hulpverleningsvoertuig van de Brandweer Valkenswaard officieel overgedragen aan het korps. Het nieuwe voertuig vervangt de oude DAF 45 uit 1992.

In 2008 heeft firma HDS brandweertechniek BV uit Hoogeveen de opdracht gekregen om drie nieuwe voertuigen te bouwen voor de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. Door een intensieve samenwerking met de andere gemeenten kon gezamenlijk worden aanbesteed wat heeft geresulteerd in goed geoutilleerd voertuig waarmee de brandweer weer jaren vooruit kan.

Het voertuig is voorzien van een veelheid aan hulpverleningsmateriaal om calamiteiten te kunnen bestrijden op het gebied van verkeersongevallen, stormschade en ongevallen waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn. De sleutels van het nieuwe voertuig werden door de directeur van HDS brandweertechniek overhandigd aan burgemeester drs. A.B.A.M. Ederveen die op zijn beurt weer de sleutels overhandigde aan de chauffeurs van de Valkenswaardse brandweer. Vervolgens werd er een rondrit gemaakt en kon iedereen de wagen bezichtigen. De vrijwilligers van de brandweer Valkenswaard kunnen de komende 15 jaar weer vooruit met de nieuwe aanwinst. Voor volgend jaar staat het redvoertuig op de nominatie om vervangen te worden. Het nieuwe redvoertuig zal in samenwerking met de gemeenten Bladel, Eersel, Reusel de Mierden en Veldhoven worden opgepakt om zo voor de Kempengemeenten straks te kunnen beschikken over drie nieuwe voertuigen.