Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

WII VAN NINTENDO WINT
MTV NETWORKS STICKY AWARD

Amsterdam, 29 oktober 2009
Op donderdag 29 oktober heeft het spelsysteem Wii van Nintendo de MTV Networks Sticky Award gewonnen. De Award, voor coolste merk van Nederland, werd uitgereikt tijdens het MTV Networks evenement Identify in de MTV Studio in Amsterdam. Wii van Nintendo heeft de prijs gewonnen omdat de jongeren het merk op alle fronten als het coolste bestempelden. Coca-Cola werd eervol tweede.

De MTV Networks Sticky Award werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De Award is vorig jaar in het leven geroepen omdat merken de wereld domineren en jongeren veelal de eersten zijn die merken oppikken. Op deze manier geeft MTV Networks jongeren de mogelijkheid hun mening te geven over welk merk volgens hen het coolst is.

Opzet onderzoek
In het onderzoek, dat door Insite Consulting is uitgevoerd, zijn ruim 1200 jongeren in de leeftijd van 13-29 jaar gevraagd naar het merk dat zij als 'coolste' ervaren. Dit is gedaan met behulp van onderzoekslijsten waarin naar de bekendheid van merken uit 16 productcategorieën met in totaal 300 producten wordt gevraagd. De coolness werd gemeten door middel van het geven van cijfers van 1-10, daarnaast door aan te geven welk merk hem/haar het meest aanspreekt en welk merk volgens hem/haar een ander het meest aanspreekt. Tenslotte moesten de jongeren ook aangeven hoe origineel zij het merk vonden binnen hun productcategorie. Dit alles samen maakten dat het spelsysteeem Wii van Nintendo tot het meest coole merk werd bestempeld.

Susan Iping van Nintendo reageerde blij verrast op het winnen van de MTV Networks Sticky Award: "Het is een enorme eer om binnen deze doelgroep zo'n hoge waardering te krijgen, we hebben er naar gestreefd en het is gelukt! Ik hoop dat we dit kunnen behouden ''.


- EINDE BERICHT -

Stelt u geen prijs op berichten van MTV Networks of een van onze zenders (MTV, Comedy Central, Nickelodeon, TMF)? Graag verzoeken wij u dan een email te sturen aan pers@mtvne.com onder vermelding van afmelding.