Ingezonden persbericht




Christen Democratisch Appèl
Gemeenteraadsfractie Utrecht

cda@utrecht.nl

Persbericht

CDA komt op voor 'De Minstroom'

Utrecht - 29 oktober 2009
Tijdens de vergadering van donderdagmiddag heeft de gemeenteraad op initiatief van het CDA besloten om het besluit over het geactualiseerde bestemmingsplan Overvecht met een week uit te stellen. Aanleiding was een discussie over de uitbreidingsmogelijkheden van tuincentrum 'De Minstroom'.

'De Minstroom groeit uit zijn jasje en krijgt daar in het conceptbestemmingsplan onvoldoende ruimte voor', aldus raadslid Dick Hoek (CDA), 'Het mag maar 3000m2 uitbreiden, terwijl het 6000m2 nodig heeft.'

Het argument van het College om maar beperkte uitbreiding toe te staan was dat De Minstroom aan de rand van een buitengebied ligt. Bovendien vindt het College dat er voor het bedrijf genoeg mogelijkheden heeft om als kwekerij uit te breiden.

Dick Hoek: 'In een kwekerij zit geen toekomst. Je kunt vandaag de dag niet meer knielen op een bed violen. Bovendien had De Minstroom in het vorige wel ruimte om uit te breiden en het bedrijf rekende daar dus ook op. Het is dan vreemd om potentiële groeimogelijkheden nu zo de nek om te draaien.'

De overige fracties deelden de opvatting van het CDA dat er nog eens goed naar het geactualiseerde bestemmingsplan gekeken moet worden. De komende week zal een amendement voorbereid worden dat volgende week in stemming zal worden gebracht.

Einde Persbericht




Ingezonden persbericht