Dura Vermeer

Rotterdam - 29 oktober 2009

Prins van Oranje opent RDM Campus

Prins Willem-Alexander heeft donderdag 29 oktober de RDM Campus in Rotterdam-Heijplaat, een realisatie van Dura Vermeer Bouw Rotterdam en Dura Vermeer Bouw Heyma, officieel geopend.

De oude RDM-machinehal en het directiegebouw zijn vanaf 2007 grondig verbouwd en heten nu Innovation Dock en Droogdok. In het voorjaar van 2009 is het schooldeel van het Innovation Dock al in gebruik genomen door Hogeschool Rotterdam en Albeda College.

Met de afronding van de verbouwing van het bedrijvendeel van het Innovation Dock én van het Droogdok, is RDM Campus vanaf najaar 2009 volledig in bedrijf. Op RDM Campus werken mbo- en hbo-onderwijs samen onder één dak. Daarnaast wordt samengewerkt met de innovatieve en creatieve maakindustrie, die hier bedrijfsruimte kan huren. Verder is er ruimte te huur voor evenementen die bij het concept passen, van vergadering tot congres.

RDM Campus ook de nieuwe thuisbasis voor de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, gevestigd in het Droogdok.

Drijvend paviljoen
In de fabriekshal waar RDM vroeger onderzeeboten heeft gebouwd, werkt Prinsen Waterbouw thans in opdracht van Flexbase (samenwerking Dura Vermeer en Unidek) aan het drijflichaam van het drijvend paviljoen. Dura Vermeer Bouw Rotterdam is de hoofdaannemer van deze tentoonstellings- en expositieruimte, wat in opdracht van het klimaatbureau van de gemeente Rotterdam wordt gerealiseerd.