Germany1 Acquisition Limited/AEG Power Solutions Tussentijdse bestuursverklaring

ZWANENBURG, Nederland--(BUSINESS WIRE)-- 20091029 --

Germany1 Acquisition Limited (Amsterdam:GAL1S) heeft op 10 september zijn bedrijfscombinatie met AEG Power Solutions tot een goed einde gebracht.

Germany1 is de holdingmaatschappij van AEG Power Solutions.


Veranderingen in de raad van bestuur

Na de bedrijfscombinatie namen de vroegere managers van Germany1 Acquisition Limited ontslag en werd een nieuwe raad van bestuur samengesteld. De raad van bestuur van Germany1 Acquisition Limited bestaat nu uit Roland Berger, voorzitter, Mark Wössner, Leonhard Fischer, Tim Collins, Keith Corbin, die elk niet-uitvoerende leden zijn, plus Bruce Brock en Robert Huljak als uitvoerende leden.

AEG Power Solutions directiecomité

De directie van AEG Power solutions bestaat uit Bruce Brock (CEO), Robert Huljak (CSO), Marios Michaelides (interim CFO), Kaivon Mortazavi (COO), Lazslo Lakatos-Hayward (CTO), Michael Julian (Juridische zaken), en Jeff Casper (VP Commerciële Relaties). Algemeen directeur van Germany1 Acquisition Limited is Bruce Brock.

Commerciële performance van AEG Power Solutions

Tussen 1 januari 2009 en 10 september 2009 haalde AEG Power Solutions een omzet van 278,5 miljoen euro (1) en een EBITDA van 75,5 miljoen euro (1). Deze sterke prestatie is het gevolg van een belangrijke hoeveelheid onverwerkte orders uit een uitzonderlijk sterk 2008 waardoor ook 2009 goed startte. Wij verwachten dat 2009 uitzonderlijk winstgevend zal zijn.

Onze sector werd getroffen door de economische recessie die de hele wereld vorig jaar doormaakte. Maar in onze branche duurt het altijd enkele maanden vooraleer de macro-economische werkelijkheid merkbaar is in het operationeel resultaat. Tot in augustus 2009 ontvingen wij orders voor een bedrag van 136,7 miljoen euro (1). Dit is duidelijk minder dan in 2008, en dat zal een impact hebben op onze toekomstige resultaten. Het ordervolume had vooral te lijden onder het internationale overaanbod van polysilicone en de snelle vertraging in de internationale productie eind 2008 en heel 2009. Als antwoord op deze gebeurtenissen blijven wij stappen zetten om onze efficiëntie te verbeteren en onze kosten te beperken. Onze cashpositie is solide, en wij blijven plannen om over voldoende kapitaal te beschikken om onze langetermijngroeistrategieën om te zetten. Wij zijn goed gepositioneerd om de belangrijke opportuniteiten die wij op middellange termijn verwachten, te benutten.

In september lanceerden wij onze hoogvermogende solar inverter, de Protect PV.250. Die werd speciaal ontworpen voor de industrie, en kan een ingaand vermogen aan van 250 kW tot 1 MW. De Protect PV.250 kan dankzij een hele reeks beschikbare opties en zijn uniek containerontwerp worden aangepast aan alle specifieke noden. De inverter werd ontwikkeld in het AEG Power Solutions R&D center in Warstein-Belecke (Duitsland). De lancering van de Protect PV.250 breidt het AEG Power Solutions-productgamma uit tot in de megawattsfeer en bevestigt de wil van de onderneming om een volledig assortiment end-to-end oplossingen te bieden aan nieuwe energiemarkten.

Wij lanceerden ook de nieuwe Protect 8 UPS, opgevat en uitgevoerd als een modulaire bouwstenenarchitectuur. De Protect 8-generatie steunt op de knowhow en de technologie die werden ontwikkeld voor de Protect 5-productfamilie. De Protect 8 UPS werd ontworpen voor nagenoeg alle industriële sectoren die een maximale betrouwbaarheid verlangen, zoals olie- en gasinstallaties onshore en offshore, opwekking en distributie van energie en elektriciteit, waterbehandeling en -controle, procesbeheersing en alle belangrijke infrastructuurmarkten.

De talrijke stimuli van door de overheid ondersteunde programma's in de hele wereld scheppen unieke mogelijkheden door nieuwe infrastructuurwerken en voor alternatieve en duurzame energie. Wij willen ons operationeel- en uitvoeringsvermogen op peil houden om in deze branches concurrentieel sterk te blijven staan. De voorbije twee maanden stelden wij een verhoging vast van het aantal offertes voor nieuwe projecten. Dit leidde nog niet tot nieuwe orders, maar de ervaring leert dat dit een belangrijke positieve indicator is voor toekomstige resultaten.

(1) De hier weergegeven financiële informatie is niet geauditeerd en is enkel bestemd voor de groep AEG. In de cijfers is Germany1 niet opgenomen, en dit zijn niet de geconsolideerde resultaten van Germany1. De cijfers bevatten evenmin AEG’s DC Converter-afdeling die in de geauditeerde groepsresultaten van AEG als gediscontinueerd wordt beschouwd. In de cijfers werden ook geen purchase accounting-boekingen opgenomen die vereist zouden zijn voor de consolidatie van Germany1 en AEG.


Over AEG Power Solutions

Sinds zijn oprichting meer dan 60 jaar geleden is AEG Power Solutions synoniem voor betrouwbaarheid en engineering van wereldklasse. Vandaag beschikt AEG Power Solutions over één van 's werelds volledigste assortimenten eersterangs energievoorzieningssystemen, -oplossingen en -diensten. Oplossingen en controllers van AEG Power Solutions worden speciaal ontworpen om te worden gekoppeld aan elektriciteitsnetten en bieden een hoge graad van efficiëntie, op maat gesneden energievoorzieningen voor industrieën die behoefte hebben aan een complexe en intelligente controle van hun elektriciteitsvoorziening.

Bij de onderneming werken 1600 mensen in 16 landen, waaronder meer dan 160 service- en installatie-ingenieurs, om haar clièntele een totaalsupport en een allesomvattende dienstverlening te bieden. AEG Power Solutions staat bekend voor zijn engineeringskwaliteiten, is houder van meer dan 70 actieve octrooien in energieconversie, en kan profiteren van meer dan een halve eeuw ervaring.

Naast standaard- en op maat gesneden UPS-systemen omvat het assortiment industriële producten en diensten van AEG Power Solutions gelijkstroomsystemen voor industriële toepassingen, UPS-systemen voor IT, industriële opladers, en hoogwaardige vermogensregelaars voor hightech industriële toepassingen, spoorwegen en solar inverters. De groep levert eveneens standaard en gebruikersspecifieke telecommunicatie-energiesystemen.

AEG Power Solutions werd op 10 september 2009 overgenomen door Germany1 Acquisition Limited, op Euronext Amsterdam genoteerd met de ticker “GAL1 S”.

www.aegps.com

Deze mededeling vormt geen aanbod en wil geen aanbod uitlokken om effecten van de ondernemingen te kopen, verkopen, of om te wisselen. Deze mededeling bevat toekomstgerichte verklaringen, bevattende onder andere verklaringen over onze verwachtingen, bedoelingen, toekomstvoorspellingen, schattingen en vermoedens. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de redelijke inschatting en opinie van het management maar zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden die niet kunnen worden beheerst door Germany1 en die, in het algemeen, moeilijk te voorspellen zijn. Het management en de onderneming kunnen noch willen, onder geen beding, toekomstige resultaten of de performance van Germany1 garanderen en de werkelijke resultaten van Germany1 kunnen in belangrijke mate afwijken van de informatie vermeld of geïmpliceerd in de toekomstgerichte verklaringen. Beleggers worden dan ook gewaarschuwd zich niet te baseren op de toekomstgerichte verklaringen voor hun beleggingsbeslissingen met betrekking tot Germany1.

Germany1 neemt geen enkele verbintenis op zich om eventuele in deze tekst opgenomen toekomstgerichte verklaringen te actualiseren of reviseren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Mediarelaties:
Claire Pairault:
claire.pairault@aegps.com
Tel: + 33 6 19 60 91 64
+33 1 55 51 10 76
of
Investor relations:
Jeffrey Casper
Jeffrey.casper@aegps.com
Tel.: +44(0) 77 91 91 12 90 53

+31 (0) 61 09 75 830