Ingezonden persbericht

Groningen, donderdag 8 oktober 2009

Kraantje Pappie releast cd in Simplon

Gronings rijzende hiphop ster Kraantje Pappie releast donderdag 29 oktober zijn cd 'Boulimia' in de grote zaal van Poppodium Simplon, Groningen. Een jaar geleden verkocht Kraan de grote zaal al uit met zijn mixtape 'Clubvoer'. Deze keer brengt hij een cd vol humor, rake teksten en beats met een geweldige flow voor ons mee.

De inmiddels bij Noah's Ark aangesloten rapper heeft een grootse show in petto. Met gastoptredens van onder andere Fata, Noah's Ark, Danskie, Abbeye, Kas-M & Wenki, D.O.D. en Roelie Vuitton belooft het een waar hiphopfestijn te worden. Voor wie 'Boulimia' wil kopen, de verkoop start deze avond en de cd zal pas de volgende dag in de winkels liggen.

Alex van der Zouwen (Kraantje Pappie) is een Nederlandstalige rapper/mc uit Groningen. Kraan kwam op jonge leeftijd in aanraking met hiphop door middel van de cd's die hij uit zijn vaders collectie griste. Onder andere Bodycount en RunDMC maakten een grote indruk op hem en zetten hem aan om meer van deze muziek te gaan zoeken. Langzaamaan leerde hij ook de andere aspecten van de hiphopcultuur kennen, maar niets deed hem zoveel rap. Het spelen met de woorden om zijn eigen verhaal te vertellen op de meest (on)mogelijke manieren.

Al snel kwamen de eerste nummers, samenwerkingen en optredens. Dit alles resulteerde tot het winnen van de talentenjacht "The Before The Fame Awards", een halve finale plaats in "de Grote Prijs van Nederland 2009", hoog eindigen in de landelijke finale van de "Sena preformer awards", een optreden en een plek in "The Hall Off Fame" bij "BNN's Rotjoch zijn 101barz studiosessies"(die meer dan 1,5 miljoen views telt), een uitverkochte releaseparty in Simplon van de "Kraantje Pappie's Clubvoer Mixtape" en nu dus de release van zijn cd 'Boulimia'.

Net aangesloten bij Noah's Ark (label van Jiggy Djé), een steeds groter wordend netwerk en een berg passie en talent op zak, werkt Kraan zichzelf langzaam omhoog tussen de grote namen die de Nederlandse hiphopcultuur rijk is.



Ingezonden persbericht