Korps Landelijke Politiediensten

Verlichtingscontrole levert XTC op

Dordrecht, 29-10-2009 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft donderdag 29 oktober 2009 omstreeks 20.15 uur tijdens een verlichtingcontrole van een personenauto 435 gram XTC aangetroffen. De bestuurder, een 28-jarige man uit Remouchamps (B) is aangehouden en in verzekering gesteld. Zijn passagier, een 24-jarige man uit Italië, is gevlucht.

De Volkswagen Golf met Italiaans kenteken reed op de A16 ter hoogte van Dordrecht met een defect achterlicht. Tijdens de controle bij het tankstation de Zuidpunt troffen de medewerkers van de Verkeerspolitie Unit Waddinxveen een zwart glimmend pakketje aan tussen luchtrooster.

Op het moment dat ze de bestuurder daarop aan wilde spreken rende de passagier weg en klom over een twee meter hoog hek. De bestuurder kon onder controle worden gebracht en aangehouden. Een uitgebreide zoekactie met een speurhond in de omgeving leverde niet het gewenste resultaat op.

In het pakketje zat MDMA, de werkzame stof van XTC. De harddrug is beslaggenomen evenals het identiteitsbewijs van de gevluchte man.