Provincie Noord-Holland

Werkzaamheden A208 binnenkort van start

14 oktober 2009

Op vrijdag 30 oktober begint de provincie Noord-Holland met de voorbereidende werkzaamheden aan de A208 van Haarlem naar de Velsertunnel.

Vanaf dat moment geldt op de weg een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Met de aanpassing van de weg pakt de provincie de geluidsoverlast aan.

De provincie Noord-Holland werkt tot augustus 2010 aan de herinrichting van de A208. De weg krijgt geluidsarm asfalt, wordt waar mogelijk verder van de huizen af gelegd en ingericht als een provinciale weg. In augustus 2010 is het werk klaar en is de A208 veranderd in de N208.

Omleidingen voor bestemmingsverkeer
Tijdens de werkzaamheden kan doorgaand verkeer op werkdagen (tussen ochtend- en avondspits) over de A208/N208 van de Velsertunnel naar Haarlem rijden en terug. Er zijn dan in elke richting twee versmalde rijstroken open op de hoofdrijbaan. Voor bestemmingsverkeer van en naar Velserbroek, Santpoort-Noord en Driehuis gelden in november en december verschillende omleidingsroutes. In 2010 gelden er alleen omleidingsroutes tijdens drie weekenden. In die weekenden wordt asfalt op de weg aangebracht.

Waarom stil asfalt?
Langs de A208 wonen veel mensen die geluidshinder ondervinden van de weg. In 2009 heeft de provincie Noord-Holland met haar Actieplan Geluid duidelijk gemaakt dat zij de strijd aangaat met geluidshinder. De herinrichting van de A208 is onderdeel van dit plan. Stil asfalt is de meest effectieve maatregel; daarom worden vanaf nu op nieuwe wegen altijd geluidsreducerende deklagen aangebracht. De deklaag van de N208 is bijzonder omdat voor het eerst de geluidsreducerende eigenschappen voor zeven jaar worden gegarandeerd.

Meer informatie
Project A208/N208

---