GroenLinks

GroenLinks ontmoet Afghaanse diaspora

29 oktober 2009

De Tweede kamerfractie van GroenLinks organiseert samen met de Stichting Samenwerking Afghanistan Nederland (SAN) en het COS Zuid-Holland een ontmoeting met de Afghaanse diaspora in Nederland. De kennismaking tussen Afghaanse organisaties en de politiek vindt plaats op vrijdag 30 oktober van 14.45 tot 17.00 uur in het gebouw van de Tweede Kamer.

Er wonen 35.000 Afghanen in Nederland. GroenLinks wil hen graag leren kennen. Zoveel verschillen als er in Afghanistan bestaan, zoveel verschillen zijn er ook onder de Afghaanse diaspora in Nederland. Hun kant is onderbelicht. Hoe zijn zij geïntegreerd in Nederland? Hoezeer zijn zij nog betrokken bij de oorlog in hun thuisland? GroenLinks leert hen graag kennen en biedt de talrijke Afghaanse organisaties een uniek forum om bijeen te komen in de Tweede Kamer.

Behalve een aantal Afghaanse organisaties zijn ook het Afghaanse consulaat en de president van het Netherlands - Afghanistan Business Council uitgenodigd om zichzelf presenteren. Voor GroenLinks zal Kamerlid Mariko Peters aanwezig zijn. Vervolgens wordt in een discussie de toekomst van de Nederlandse betrokkenheid en militaire missie in Afghanistan besproken. Daarbij wordt ook gekeken naar punten waarop Groenlinks en Afghanen in Nederland met elkaar samen kunnen werken.

Noot voor de redactie (