Gemeente Wijdemeren


Jongeren een eigen plek

Jongeren een eigen plek

Nog voor het einde van het jaar krijgen de jongeren van Kortenhoef een eigen plek.

Hoe houden we Kortenhoef leefbaar voor iedereen? Deze vraag stond dinsdag 27 oktober centraal tijdens een speciale bijeenkomst in sportcafé De Fuik. De gemeente ontvangt regelmatig klachten over overlastgevende jeugd op verschillende plekken in Kortenhoef. Om die reden heeft de gemeente bewoners en jongeren uit Kortenhoef uitgenodigd om te komen praten over deze ervaren overlast. Uitgangspunt van deze bijeenkomst was naar elkaar luisteren en mét elkaar praten.

Brainstorm
Na een welkomstwoord van wethouder Lia Moote en een korte inleiding werden de deelnemers in vijf verschillende groepen verdeeld. Het doel van deze groepen was om gezamenlijk ergernispunten te bespreken en oplossingen hiervoor te bedenken. Tijdens de bijeenkomst kwamen onderwerpen als geluidsoverlast, gedrag, vernieling, vervuiling, verdraagzaamheid en normen en waarden naar voren. Na een uur lang te hebben gebrainstormd over ergernispunten en oplossingen kwamen de bewoners en jongeren gezamenlijk met oplossingen. Eén van die oplossingen was: GEEF JONGEREN EEN EIGEN PLEK ! toelichting foto 1
toelichting foto 2
toelichting foto 3
toelichting foto 4

Pijltje Klik op de foto voor een vergroting.

Voor de jaarwisseling
Ter afsluiting van de avond vertelde de wethouder dat ze zeer tevreden is over de opkomst en bijdrage van de bewoners en jongeren. Ook gaf zij aan dat de gemeente graag een plek voor jongeren wil realiseren. Dit kan door op de oude plek van de SMoeS een container te plaatsen. Voorwaarde is wel dat deze plek netjes blijft en het geen overlast mag geven. Zodra er wel meldingen binnenkomen van vervuiling of overlast, haalt de gemeente de container meteen weer weg. De gemeente hoopt dit nog voor het einde van jaar te realiseren.

Al met al dus een geslaagde avond met een geweldige inzet de inwoners van Kortenhoef!

Pijltje Verslag bewonersavond Kortenhoef 27 oktober 2009

(29-10-2009)