Gemeente Leeuwarden

Persbericht

Datum: 30 oktober 2009

Heijmans bouwt fietstunnel Oostergoplein

Vrijdag 30 oktober is de aannemer bekend gemaakt die de fietstunnel onder het Oostergoplein gaat bouwen. Het is Heijmans uit Rosmalen geworden. Dit is het resultaat van een aanbesteding die de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden. Heijmans is gekozen omdat zij de meest economisch voordelige aanbieding hebben gedaan. De gemeente Leeuwarden is zeer verheugd over het resultaat van de aanbesteding. De aannemer heeft in zijn aanbieding rekening gehouden met de bereikbaarheid van de stad, waardoor er weinig hinder voor het autoverkeer zal zijn.

De werkzaamheden beginnen in februari 2010 en zijn eind 2010 afgerond. Het kruispunt blijft tijdens de werkzaamheden gewoon open met uitzondering van een aantal weekenden. Dit zal in de periode van april tot en met juni plaatsvinden.

De verwachting is dat de totale investeringskosten zo'n 3 miljoen lager uitvallen dan de 14 miljoen die was ingeschat. Dit komt door de huidige marktwerking en de prijsontwikkelingen van de afgelopen periode. Daarnaast speelt de creativiteit van de aannemer ook een rol.

De fietstunnel onder het Oostergoplein moet er voor zorgen dat de fietsverbinding naar de stad verbeterd wordt en er minder oponthoud is. Nu moeten fietsers namelijk nog bovengronds het kruispunt oversteken. Dit zorgt, zeker in de spits, voor vertraging bij fietsers maar ook voor het autoverkeer dat Leeuwarden binnenkomt.


Noot voor de redactie