Gemeente Achtkarspelen


Ministerie van Binnenlandse Zaken op gemeentehuis in Buitenpost

Vrijdagmorgen, 30 oktober, hebben Frank Faber (projectleider kwaliteitshandvesten van burgerlink) en Marjolein Lokhorst (beleidsadviseur kwaliteitshandvesten van burgerlink) van het Ministerie van BZK een bezoek aan de gemeente Achtkarspelen gebracht. Om 11.00 uur heeft Frank Faber in de Raadzaal van het gemeentehuis alle personeelsleden gefeliciteerd met deze speciale prijs.

De gemeente Achtkarspelen heeft de Prijs voor het Beste Kwaliteitshandvest 2009 in de wacht gesleept. Dit heeft Arno Thijsen (Directeur Dienstverlening, Regeldruk en Informatiebeleid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) donderdag 29 oktober bekend gemaakt op het congres âAanstekelijk klantgericht' in De Doelen in Rotterdam.

Achtkarspelen is geprezen voor de snelheid van de invoering van de servicenormen. Achtkarspelen heeft lef getoond en tussentijds de kwaliteit van de dienstverlening geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd. Als er in een bepaalde periode meer VVV/Irisbonnen werden uitgedeeld dan normaal, dan stuurde de gemeente bij door maatregelen te nemen. Bij de invoering is ruim aandacht geweest voor houding en gedrag (cultuuraspect) van de medewerkers. De instelling van de gemeente is zeer dienstverlenend.