KNHS

Geen verhoging tarieven bij KNHS
30 oktober 2009
vlag knhs.jpg

ERMELO (KNHS) - Het door het KNHS-bestuur ingezette en door de economische omstandigheden ingegeven financiële matigingsbeleid heeft de goedkeuring van de Ledenraad van de KNHS gekregen. Tijdens de ledenraadsvergadering in Ermelo op donderdag 29 oktober keurde de Ledenraad de Begroting 2010 goed met als direct gevolg, dat de tarieven het komend jaar niet zullen stijgen.

Het Jaarwerkplan en de Begroting voor 2010 waren de belangrijkste onderwerpen tijdens de in goede sfeer verlopen vergadering. De nieuwe opzet van het Jaarwerkplan werd gewaardeerd en penningmeester Ieko Sevinga kon een sluitende begroting voor 2010 presenteren. De Ledenraad had alle begrip voor het, gegeven de omstandigheden, voorzichtige financiële beleid van het KNHS-bestuur. Het als gevolg daarvan uitblijven van een tariefsverhoging, op één uitzondering na, viel dan ook in goede aarde. Die uitzondering betreft het tarief voor buitenlandse starts, dat met vijf euro omhoog gaat omdat kosten en opbrengsten niet meer met elkaar in de pas liepen. De hoge automatiseringskosten riepen vragen op, maar de penningmeester verzekerde zijn gehoor, dat maatregelen zijn genomen die er voor zorgen, dat de kosten in 2010 stabiliseren. Meer zorgen zijn er over de financiering van de Nederlandse uitzending naar de Wereldruiterspelen 2010 in Kentucky. Het gaat om een groot bedrag en we staan voor een uitdaging om de daarvoor benodigde gelden bijeen te krijgen, aldus de heer Sevinga. De KNHS legt zelf 200.000,- op tafel om deelname mogelijk te maken.

Directeur John Bierling informeerde de Ledenraad over de afgelopen zomerperiode, die sportief gezien buitengewoon succesvol is verlopen. De medailleoogst tijdens de internationale kampioenschappen: 11 keer goud, 7 keer zilver en 4 keer brons. Een score om trots op te zijn en die bevestigt, dat de KNHS niet voor niets van NOC*NSF op dit onderdeel de hoogste kwalificatie heeft gekregen, aldus de heer Bierling die meer goede berichten had. Zo is de verwerkingstijd van aanvragen van startkaarten en startcoupons teruggelopen naar minder dan een week, was de eerste Bixiedag op het KNHS-centrum een eclatant succes en nadert het ICT-project met rasse schreden zijn voltooiing. Voorzitter Martien van den Heuvel kreeg vragen voorgelegd over de samenwerking met het KWPN. Er is overleg gaande en het bestuur is gemotiveerd om tot resultaat te komen omdat het onze overtuiging is, dat de beide achterbannen deze samenwerking willen, zo stelde hij.

De voorzitter meldde, dat namen van kandidaten voor de bestuurlijke vacatures Werners (eind 2009) en Van den Heuvel (2010) welkom zijn. De bestuurleden Clémence Ross en Ieko Sevinga zijn eind 2009 voor een nieuwe termijn van drie jaar herkiesbaar.